25Maa2016

Sony Alpha 68: AF met vier dimensiesSony Alpha A68 met A-mount en 4D Focus

Sony presenteert met trots de A68 body met A-vatting. De nieuwe A68 (Model: Sony ILCA-68) van Sony biedt fotografen nu nog meer creatieve mogelijkheden om met A-mount lenzen aan de slag te gaan. De A68 beschikt over diverse professionele functies van de A77 II en is daarnaast uitgerust met een 4D Focus systeem, dat uitstekende AF-prestaties biedt bij complexe opname omstandigheden - zelfs bij omgevingslicht tot EV-2. Dit systeem gebruikt maar liefst 79 autofocusdetectiepunten (waaronder 15 kruispunten), plus een F2.8 AF-sensorpunt voor weinig verlichte omgevingen. Dit zorgt voor een snelle focus met een ruim bereik en voorspellende tracking die snel bewegende onderwerpen snel volgt.

Sony Alpha A68

Dankzij de unieke Translucent Mirror Technology van Sony biedt de α68 bovendien een constante AF-tracking, zelfs bij doorlopende opnames aan 8fps. Gebruikers kunnen met de A68 rekenen op een hoogwaardige beeldkwaliteit dankzij de 24 megapixel APS-C Exmor CMOS-beeldsensor met groot ISO-gevoeligheidsbereik van 100-25600. De combinatie van een krachtige BIONZ X-beeldverwerkingssysteem (voor gedetailleerde reproductie en vermindering van diffractie) en zone specifieke ruisonderdrukking zorgt voor haarscherpe opnames. Voor Full HD-opnamen wordt gebruik gemaakt van de XAVC Sv-indeling met een beeldverwerking tot 50 Mbps, die gedetailleerd is en weinig ruis vertoont. Dankzij de Translucent Mirror Technology beschikt de α68 tevens over een continue autofocus die bewegende subjecten moeiteloos volgt. Dit resulteert in professionele beelden, ongeacht het gekozen opname-format.

OLED Tru-Finder & 2,7-inch kantelbaar display

De Sony Alpha A68 camera is voorzien van een heldere OLED Tru-Finder met een kadering van 100%. Dit garandeert een exacte weergave van wat de gebruiker wenst op te nemen. Het hoge contrast en de getrouwe kleurenreproductie dragen ertoe bij dat handmatig scherpstellen probleemloos verloopt. Naast de Tru-Finder is de camera uitgerust met een lcd-scherm van 2,7-inch dat tot 135 graden omhoog en 55 graden omlaag gekanteld kan worden, zodat vanuit de meest uiteenlopende opnamehoeken beelden vastgelegd kunnen worden. Aan de bovenzijde van de Sony A68 is de camera van een apart display met verlichting voorzien. Dit kan gebruikt worden om snel de camera-instellingen te controleren wanneer vanuit de hand of een statief gewerkt wordt.
 

Sony Alpha accessoires

Net als Sony A7-serie is deze digitale camera aan de achterzijde uitgerust met een bedieningswiel waarmee de instellingen van de body snel aangepast kunnen worden. Daarnaast zijn er 10 aanpasbare knoppen gevestigd aan de camera voor het snel openen van veelgebruikte functies. De camera beschikt vooraan ook over een bedieningswiel om snel instellingen aan te passen. Ook is de Sony Alpha A68 van een stevige handgreep voorzien om op een gebalanceerde manier opnames te maken, zelfs bij gebruik van zware lenzen. De functie Steady Shot Inside vermindert de effecten van cameratrillingen, zodat ook vanuit de hand gewerkt kan worden. En dankzij de Multi Interface Shoe en Multi Terminal is het eenvoudig om optionele accessoires toe te voegen, zoals flitsers, lampen, microfoons en afstandsbedieningen.

Sony Alpha A68 kenmerken

• 24MP APS-C Exmor CMOS-beeldsensor biedt ISO-gevoeligheidsbereik van 100-25600.
• BIONZ X-beeldverwerkingsengine voor het vastleggen van hoogwaardige beelden.
• 4D FOCUS voor snelle en nauwkeurige tracking autofocus met 79 AF-punten.
• Nauwkeurige OLED Tru-Finder, kantelbaar LCD scherm, extra display bovenaan.
• Translucent Mirror Technology zorgt voor een constante AF-tracking.
• SteadyShot INSIDE werkt met alle 34 lenzen met A-mount bevestiging.
• Full HD-video met hoge bitsnelheid en 50Mbps XAVC S-indeling.
• Geavanceerde functies voor veeleisende fotografieliefhebbers.
 

Sony A68 review & prijs informatie

De Sony Alpha A68 prijs (losse body) bedraagt €599,- inclusief BTW. Er is tevens een kit versie - inclusief de Sony DT18-55mm F3.5-5.6 SAM II A-mount lens - beschikbaar voor slechts €699,- inclusief BTW. De Sony Alpha camera wordt geleverd met twee jaar fabrieksgarantie en Nederlandstalige handleiding. De Sony Alpha 68 camera is nu verkrijgbaar.

Sony Alpha 68 / α68 with 4D focusTags: fototoestel -