16Mei2017

TIP: 3 soorten lenzen die elke fotograaf zou moeten hebben



U hebt het fotografievirus te pakken en bent klaar om een betere lens te kopen dan het standaardmodel dat met uw camera werd meegeleverd. Maar welke lenzen hebt u nu nodig? Wij hebben drie lenzen uitgekozen die voldoen aan de meest voorkomende fotografische vereisten en u kunnen helpen uw foto's naar een hoger niveau te tillen.


De macrolens — E 30 mm F3.5 macro
 

1. De portretlens — 'snelle' of 'heldere' lens met groot diafragma, E 50 mm F1.8 OSS

De portretlens bootst na hoe een menselijk oog op één onderwerp kan scherpstellen, in plaats van evenveel scherp te stellen op elk voorwerp in het beeld.
Het grote diafragma van deze lens biedt u de mogelijkheid om de achtergrond van uw opname te vervagen. Het stijlvolle 'bokeh'-effect (het vervagen van gebieden waarop niet wordt scherpgesteld) zorgt ervoor dat uw opnamen er professioneler uitzien.
Een ander voordeel van deze lens is hoe goed deze omgaat met weinig licht. Het grote diafragma laat meer licht binnen, terwijl Optical SteadyShot-beeldstabilisatie (OSS) de ongewenste onscherpte door camerabewegingen minimaliseert.
 

2. De telezoomlens — E 55–210 mm F4.5-6.3 OSS

Voor het maken van sport-, natuur- en reisfoto's is een langere brandpuntsafstand nodig. Met een zoomlens kunt u onderwerpen die ver weg zijn dichterbij halen.
Er zijn verschillende typen zoomlenzen, van groothoeklenzen tot lenzen met hoge vergrotingsfactor. Met een zoomlens met hoge vergrotingsfactor (bijv. met een brandpuntsafstand van 18–200 mm) kunt u zowel heel licht als heel sterk inzoomen, dus u hoeft nooit van lens te wisselen. Maar als uw budget daarvoor te krap is, hebt u nog een mooi alternatief.
Deze telezoomlens heeft een maximale brandpuntsafstand van 210 mm. U kunt er veraf gelegen onderwerpen mee vastleggen en meer achtergrondvervaging creëren bij onderwerpen die dichterbij staan. U kunt ook 'semi-macro'-opnamen maken van dichter bij dan met uw standaardlens mogelijk is. De meeste standaardlenzen zijn 16–50 mm. Deze lens start al hoger: met 55 mm.
 

3. De macrolens — E 30 mm F3.5 macro

Wilt u meer extreme close-ups maken? Dan is het tijd om de wereld van macrofotografie te betreden.
Deze lens neemt niet veel ruimte in uw tas in beslag, maar verdient zeker zijn plek. Vanwege de kleine scherptediepte valt weinig in het scherpstelgebied, waardoor u precies kunt kiezen op welke details u de nadruk wilt leggen. (Zoals de bij in deze video bij 02:06.)
Met deze lens kunt u uw achtergrond extreem vervagen, wat geweldig is voor productfotografie of creatieve opnamen van eten of sieraden. Een klein onderwerp dat met een standaardlens niet opvalt, wordt het stralende middelpunt in een foto die u met een macrolens maakt.

Of u nu een voorliefde hebt voor portretfotografie, telefotografie of macrofotografie, wij raden u aan om te ontdekken waar uw passie ligt en een lens te kiezen die daarbij past. Vind lenzen op de Sony-website en Xperience Center Webshop.

*Opmerkingen:
Deze lenzen van Sony zijn compatibel met camera's van Sony met een E-bevestiging en zijn ontworpen voor APS-C-sensoren. Ga voor full-frame-lenzen naar https://www.sony.nl/electronics/camera-lenzen
Er zijn gelijkwaardige versies met een A-bevestiging verkrijgbaar, zoals de DT 50 mm F1.8 SAM (snelle lens met groot diafragma), de DT 55–300 mm F4.5-5.6 SAM (telezoom) en de DT 30 mm F2.8 Macro SAM (macro). Deze kunnen met een adapter worden bevestigd op camera's met E-bevestiging.

How To: A look at the benefits of macro, telephoto & wideangle lenses



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify