08Apr2020

Tips om beter te videochattenWelke dienst heb je nodig? Welke apps zijn gebruiksvriendelijk? Wat als je weinig licht hebt? Wij leggen het jou haarfijn uit.
skype logo
De populairste dienst om een videogesprek te voeren is ongetwijfeld Skype. Je kan Skype op nagenoeg elk apparaat kunt gebruiken: op een Windows-computer, Mac, Android-toestel, iOS-apparaat, Windows Phone of zelfs soms op een smart-tv… Niet alleen via een app, maar zelfs vanuit de browser. Je kan ook erg eenvoudig een groepsgesprek met maximaal tien personen opzetten. Je start simpelweg een nieuw gesprek en vervolgens voeg je twee of meer mensen toe. Neemt je contactpersoon niet op? Dan kun je ook een videoboodschap opnemen en die vervolgens doorsturen. De ontvanger kan het fragment dan bekijken wanneer hij of zij tijd heeft. Nog een andere functie die wij erg waarderen, is de mogelijkheid om je scherm te delen. Hiervoor tik je tijdens het videogesprek simpelweg op de knop met het plusteken en vervolgens kies je Deel scherm. 


Facetime
FaceTime van Apple voor de iPhone, iPad of Mac is erg populair voor een-op-een videogesprekken tussen twee Apple-gebruikers. De app staat standaard geïnstalleerd op elk Apple-apparaat, wat gebruik laagdrempelig maakt. 


Messenger Logo
Ben je actief op Facebook? Je kunt zowel via de browser op je computer als via de Facebook Messenger-app op je smartphone of tablet videobellen. Je tikt in de app op Oproepen en vervolgens selecteer je een contactpersoon. Op je computer open je een Messenger-conversatie en daarna klik je op de knop met de videocamera.


Whatsapp
Whatsapp is erg populair en vervangt tegenwoordig bij veel mensen de klassieke sms’jes. Je stuurt er ook heel eenvoudig foto’s, video’s en gesproken berichten mee door via je smartphone én je kan ermee (video)bellen. Maar je moet er natuurlijk een goede internetverbinding voor hebben.
Er is ook een webversie beschikbaar waarmee je Whatsapp kan gebruiken op je computer, maar daarmee kan je niet bellen of videobellen. Het is dus vooral een app bedoeld voor op de smartphone. Daarnaast is het in Whatsapp erg makkelijk een groepschat aan te maken. Zo kan je bijvoorbeeld een familiegroep aanmaken en met meerdere mensen tegelijk chatten in één gespreksvenster. Een groepsgesprek met video lukt jammer genoeg niet. Om Whatsapp te kunnen gebruiken, moet je de app installeren op je smartphone. Een account aanmaken is niet nodig, de app linkt je profiel aan je gsm-nummer. De app zet al je contactpersonen waarvan je het gsm-nummer hebt én die ook Whatsapp geïnstalleerd hebben meteen in een lijst, zodat jij er makkelijk meteen contact mee kan opnemen.  


Zoom
Zoom heeft verschillende programma’s waar je gebruik van kan maken. Voor één op één gesprekken is Zoom gewoon gratis en ongelimiteerd. Daarnaast kun je, met een limiet van 40 minuten tot aan 100 mensen laten deelnemen aan je gesprek. Het voordeel van Zoom is dat je deelnemers geen Zoomaccount hoeven te hebben om deel te nemen. Je deelt vooraf simpelweg een link waarop de deelnemer kan klikken op het afgesproken tijdstip. Natuurlijk heeft Zoom ook pakketten waarvoor je moet betalen. Maar of je dit echt nodig hebt, is een terechte vraag. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn tevens apps beschikbaar voor je smartphone en tablet.Webcam
Videokwaliteit.
Gelukkig is de videokwaliteit van de nieuwste HD laptop-webcams en smartphone-camera's verrassend goed. Gebruik de volgende tips om de persoon aan de andere kant van de lijn te verrassen.
1. Investeer in een HD-webcam
Ingebouwde webcams van lage kwaliteit zorgen voor een korrelige look. Een aparte webcam verduidelijkt het beeld bij een videochat enorm. Ze zijn klein genoeg om op een laptop of desktop-scherm te worden gemonteerd en maken echt een verschil in uw video.
2. Aandacht besteden aan Back-Lighting
Voor een goed videogesprek  is ook een behoorlijke hoeveelheid licht een vereiste.  Indirect daglicht levert de beste resultaten op. Vermijd fel zonlicht of licht dat van achteren komt. ‘s Avonds kun je gebruikmaken van kunstlicht. Ga niet met je rug naar een raam of verlichting gaan zitten. Wanneer het licht naar je rug en in de lens van de camera schijnt, wordt alles op de voorgrond - dat ben jij - donker weergegeven. Door uw computer of smartphone zodanig te draaien dat u zijwaarts verlicht of van voren verlicht wordt, kunt u uw beeld enorm verbeteren.
3. Geef jezelf een achtergrond
Camera's houden van context. Leunend tegen een muur tijdens het online chatten kan prettig aanvoelen, maar het maakt het moeilijker voor de persoon aan de andere kant van het gesprek om een ​​visueel perspectief te trekken. Probeer een muur of achtergrond te kiezen die wat contrast biedt zonder al te druk te zijn - maar, belangrijker, ruimte tussen je lichaam en de achtergrond te bieden. Overweeg te chatten voor een muur met iets visueel interessants, zoals een kunstwerk. Onthoud dat als uw bureau of vloer op de achtergrond wordt weergegeven, u ervoor moet zorgen dat uw ruimte netjes is.
4. Zorg dat u een goede verbinding hebt
Soms is chatten een ramp. Door een slechte verbinding blijft uw beeld bevriezen en is het achtergrondgeluid zo storend dat het moeilijk is om elkaar te begrijpen. Zorg dat u een goede WiFi ontvangst hebt daar waar u gaat chatten. Sluit ook eventuele andere programma's af die de bandbreedte kunnen verstoren. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om bestanden te downloaden tijdens het videochatten.
5. Gebruik een bekabelde internetverbinding
Je krijgt bijna altijd betere internetsnelheden als je een bekabelde internetverbinding hebt. Hiermee wordt u beschermd tegen het kieskeurige karakter van sommige draadloze verbindingen. 


Light use
Uw online uiterlijk
1. Doe je haar
Je hoeft niet snel snel op kapperbezoek, maar je zou iets met je haar moeten doen, zodat het lijkt alsof je je best hebt gedaan. Verzorgd staat netjes.
2. Draag een effen top die in contrast staat met uw huid en achtergrond
U wilt dat de persoon aan de andere kant van de videochat aandacht besteedt aan uw gezicht. Daarom ga je geen bovenstukje dragen dat te dicht bij je huid of de achtergrond staat, omdat je niet in je omgeving wilt vervagen. Kies een kleur die mooi contrasteert, zodat u van het scherm "springt".
3. Jurk of fris hemd voor de gelegenheid
Als u een online sollicitatiegesprek bijwoont, draag dan een pak. Als je met vrienden rondhangt, draag dan wat je normaal gesproken sociaal zou dragen. Als je voor de eerste keer een liefdesrelatie ontmoet, kleed je mooi aan en pronk met jezelf.  Ook al ben je alleen thuis, wil dat nog niet zeggen dat je je pyjama moet dragen tijdens het videochatten.
4. Draag geschikte broeken
Ik weet dat er een grote verleiding is om online te chatten om een hemd/pak te combineren met een jogging/loopbroek omdat de persoon aan de andere kant van de chat toch niet onder je middel kan kijken. Deze verleiding is er. Het probleem is dat je nooit weet wanneer je moet opstaan ​​en iets moet doen terwijl de video wordt gestreamd, waardoor de andere kijker je "business on the top, party on the bottom" kleding te zien krijgt. 
5. Kijk naar de camera en niet naar het scherm
Kijk alleen naar het computerscherm wanneer de persoon aan de andere kant praat. Als jij aan de beurt ben, draai je ogen direct naar de camera, zodat de mensen aan de andere kant van het gesprek de indruk krijgen dat je ze in de ogen kijkt. Als je naar je scherm kijkt in plaats van naar de camera, kan het lijken alsof je naar beneden kijkt, in plaats van naar de persoon met wie je correspondeert.headset
Beter geluid.

Heb je een stabiele internetverbinding, maar blijft de geluidskwaliteit ondermaats? Als je buitenshuis videogesprekken voert, is het belangrijk om uit de wind te staan, zodat je geen ruis in de microfoon krijgt. Bel je via je computer? Zorg er dan voor dat je geen storing krijgt via je speakers. Om van de allerbeste kwaliteit te genieten, kies je voor oortjes, een headset of een externe microfoon.gigabyte
Veel data.
Een videogesprek verbruikt behoorlijk wat data. Houd rekening met ongeveer 30 tot 35 MB per minuut. Houd daar rekening mee als je een beperkte databundel hebt. Plan een videogesprek indien mogelijk in of stuur je ontvanger even een tekstbericht om te checken of hij of zij beschikbaar is en een stabiele internetverbinding heeft.

Quarantaine Wiskundeles RampTags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify