13Okt2021

Analoge Telenet televisie is wegTELENET BOODSCHAP

Het analoge tv-signaal wordt vervangen door een compacter signaal. Lees snel of je iets moet doen.
Het verouderde analoge radiosignaal via de kabel is stopgezet om zo plaats te maken voor het toenemende internetverkeer. Nu is het de beurt aan het analoge tv-signaal. We vervangen het door een compactere technologie. Wat betekent dat voor jou?
 

Daar waar je digitaal kijkt, verandert er niets.

Waar je digitaal kijkt verandert er niets.
Op het toestel waar je digitaal tv-kijkt met een Digibox, Digicorder of ‘TV met een kaartje’ verandert er niets. Je blijft gewoon kijken zoals vandaag.

 

Heb je een 2de of 3de tv? Check of je daar analoog kijkt.

Heb je een 2de of 3de tv? Dan moet je even checken of je daar nog analoog kijkt, want het analoge tv-signaal wordt stopgezet. We behouden dan alleen nog het compactere signaal. Ontdek in de tabel onderaan wanneer dat precies is op elk van je adressen.
Zo check je of je analoog kijkt:

Zap door je zenders. Kom je een klassiek mozaïekkanaal tegen? Dan kijk je op deze tv analoog. Wees gerust, we helpen je verder.
 

Kijk je nog analoog? Laten we kijken naar je tv-toestel.

Je hebt een dunne tv van maximaal 10 jaar oud.

Dan zal je tv waarschijnlijk het compacte tv-signaal kunnen ontvangen. Je hoeft alleen de instellingen van je tv aan te passen. Dan kan je gewoon verder kijken naar dezelfde zenders tegen dezelfde prijs.
Met een CI+ kaart (verkrijgbaar bij een Telenet winkel of Center in de buurt) kan je een digitaal signaal op modernere tv-toestellen, wij bekijken graag samen met u of uw huidig tv-toestel compatibel is.


Je hebt een dikke tv of een toestel ouder dan 10 jaar

Dan kan je je tv misschien niet opnieuw instellen, omdat je toestel het compacte signaal helaas niet kan ontvangen. Je hebt dan volgende opties:
- Je kan een extra Telenet digicorder huren. Zo kijk je ook op dat toestel digitale tv. Een decoder kan je ophalen bij een Telenet winkel of Center in de buurt.
- Je kan van je TV een smart-TV maken met een Nokia streaming box met de Telenet app, verkrijgbaar in Xperience Center. Deze mediaspeler ondersteunt Ultra hd (4K), zodat je films en series kijkt in de hoogste kwaliteit. Je installeert eenvoudig jouw favoriete apps, van YouTube en Netflix tot VTM GO. In de Google Play store kies je daarnaast uit nog duizenden andere applicaties. Je bedient de Streaming Box met de meegeleverde afstandsbediening of streamt rechtstreeks vanaf je telefoon of tablet. Voor nog meer gemak is ook spraakbediening met Google Assistant mogelijk.

- Je kan een externe digitale TV-tuner aansluiten en zo de digitale Telenet-kanalen bekijken op uw TV, verkrijgbaar in Xperience Center

- Je kan kiezen voor een nieuwe tv, wij komen die bij u thuis installeren en uitleggen.  Die kan het compacte signaal wel ontvangen. Zo hoef je geen decoder te huren en verandert er verder niets voor jou.
- Je kan via een streaming media player zoals ChromeCast of AppleTV alles via je smartphone naar de televisie sturen.
 

Alles verkrijgbaar via Xperience Center.
Kom even langs om te babbelen. Wij gaan luisteren en helpen je graag verder!Tags: televisie -


Officieel agent van

Unify
Unify