20Dec2016

Historium Brugge kiest Xperience Center



Historium pakt uit met Virtual Reality op topniveau. Met de VR Experience beleef je de geschiedenis van Brugge op een indrukwekkende en interactieve wijze. Xperience Center heeft de huidige vijf cabines uitgebreid tot tien stuks. Spektakel gegarandeerd! Benieuwd? Wij hebben 10 gratis tickets voor de eerste 10 mensen die reageren. Mail ons uw gegevens en breng een virtueel bezoek aan Brugge in de 15de eeuw. Eén ticket per adres.


Het Historium pakt uit met virtual reality op topniveau
Het Historium in Brugge introduceert twee opvallende nieuwigheden: de nieuwe versie van de Historium VR Experience en de gloednieuwe applicatie Historium VR. De virtual reality beleving van het Historium wordt nog interactiever, toegankelijker en indrukwekkender. Met de grensverleggende applicatie ‘Historium VR’ zal je de Brugse Gouden Eeuw zelf in je eigen woonkamer kunnen beleven. Spektakel gegarandeerd.
De geschiedenis van Brugge was nog nooit zo tastbaar dichtbij…


Nieuwe digitale toepassingen in de belevingsattractie én thuis

De Brugse belevingsattractie is al sinds de opstart in 2012 een pionier op vlak van vernieuwende technologie. Zo experimenteerde het Historium in 2015 al met virtual reality (VR) en lanceerde het de mobiele City VR. Nu zijn er twee nieuwigheden: de uitbreiding van de Historium VR Experience en de volledig  nieuwe en grensverleggende applicatie, ‘Historium VR:  Relive the History of Bruges’,  waarmee je de Brugse Gouden Eeuw thuis kunt beleven.

Beter en meer
De VR Experience van het Historium is een succes en wordt uitgebreid. De vijf booths of cabines van het oorspronkelijke VR Lab werden uitgebreid tot tien stuks:  een verdubbeling van de capaciteit. In het voorjaar 2017 zal het Historium een echte VR-zone krijgen met maar liefst 20 cabines. “We spelen in op de groeiende vraag”, zegt Christophe Roose, general manager van het Historium. “Het valt bijvoorbeeld op dat steeds meer scholen vragen naar onze VR Experience. Het is een pedagogisch instrument, maar heel vooruitstrevend en verleidelijk. Het concept sluit perfect aan bij de leefwereld van jongeren”.

Revolutionaire nieuwe app
Het Historium pakt bovendien uit met een revolutionaire nieuwe applicatie: ‘Historium VR , Relive the History of Bruges’. De app maakt het mogelijk om de Gouden Eeuw van Brugge thuis te beleven. “Je kan in je eigen huis een praatje maken met middeleeuwers, grabbelen in een ton met specerijen, boogschieten, roeien op de Brugse reitjes… Deze app tilt de ontdekking van het 15de eeuwse Brugge naar een hoger niveau”, zegt Christophe Roose trots. “De app maakt gebruik van de nieuwste mogelijkheden. Je kan zelf op ontdekkingstocht door het middeleeuwse Brugge, wat echt baanbrekend is”


Gebruikers kunnen de app nu downloaden via de online store van HTC Vive en vanaf begin volgend jaar ook via de online stores van Oculus Rift, en Microsoft Hololens. De Vive en de Rift zitten qua belevenis dicht bij elkaar, maar de Hololens gaat nog een stap verder: iets virtueels wordt geprojecteerd in ‘de echte wereld’ wat een heel bijzonder effect geeft.
 

Blije minister
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts is enthousiast: “Het Historium pakt uit met nieuwe troeven die nog meer bezoekers kunnen verleiden. De virtual reality is een geweldige smaakmaker, die goesting geeft om het echte Brugge te ontdekken. Ik ben trots dat Vlaamse investeringen de opstart van het Historium mogelijk hebben gemaakt. Brugge heeft zo een extra vooruitstrevende toeristische attractie die een breed en jong publiek kan bekoren”.
Vooruitstrevende visie
Het Historium in Brugge gelooft sterk in innovatieve technieken om de bezoekers te verwennen. Virtual, mixed en augmented reality zijn de toekomst van ontspanning én onderwijs. De technische mogelijkheden zijn nu al verbazingwekkend en de markt heeft nog veel groeipotentieel.  “Zelfs in een snel evoluerende markt  zal ons product zijn pionierspositie weten te behouden”, denkt Christophe Roose. “Met de app ‘Historium VR, relive the History of Bruges’ bevindt onze belevingsattractie zich nu al waar andere aanbieders en developers heen willen gaan. Door gaming toe te voegen aan de virtual reality wordt de beleving nog ruimer en spannender, en breekt hij doorheen de muren van het Historium. Het Historium toont hiermee aan dat het aan de top staat qua innovatie binnen de museale wereld. De attractie trekt de museumbeleving open naar een thuisbeleving”.
Voor de specialist én voor het grote publiek
Op dit moment zal de app Historium VR vooral een publiek bereiken van gangmakers en adepten, dat beschikt over de headsets en devices om virtual reality optimaal te beleven. Maar daar komt stilaan verandering in:  door het ruimer wordend aanbod van VR glasses zal deze nieuwe technologie in de komende maanden en jaren een steile groei kennen en ook een breder publiek bereiken. Het Historium wil virtual reality van hoge kwaliteit dichter brengen bij het grote publiek.
 
 

Praktische info:
Historium, Markt 1, 8000 Brugge

Er zijn sinds kort meer cabines waar men de Historium VR Experience kan beleven. Die worden in de komende tijd nog uitgebreid en omgebouwd tot een volledige VR-zone in het Historium.
De app ‘Historium VR, Relive the History of Bruges’ is nu te koop via de online store van HTC Vive en vanaf begin volgend jaar ook via de online stores van Oculus Rift en Microsoft Hololens.
 
Meer info over de app: http://www.historiumvr.com/
 
Een impressie van de Historium VR:  https://youtu.be/E_VEIbqO1f4

Historium Brugge Virtual Reality Experience Trailer



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify