22Mei2018

AirPlay 2 is dit jaar beschikbaar op geselecteerde Sonos-speakers



AirPlay 2 is dit jaar beschikbaar op geselecteerde Sonos-speakers

Afgelopen oktober maakten we bekend dat we Sonos met Apple AirPlay 2 zouden gaan uitrusten. Met AirPlay 2 kun je al het geluid van een iPhone, iPad, of Mac omputer – inclusief het geluid van YouTube-video’s en Netflix-films – afspelen op Sonos-speakers door het hele huis. Je kunt dan ook vragen stellen aan apparaten met Siri-functionaliteit om Apple Music op je Sonos-speakers af te spelen.
 

We zijn goed op weg. Vandaag bevestigen we dat nieuwere Sonos-speakers, zoals Play:5, Playbase en Sonos One, AirPlay 2 zullen ondersteunen, evenals toekomstige Sonos producten. Als je een van deze Airplay-compatibele speakers groepeert met oudere Sonos-apparaten dan heb je de AirPlay-functionaliteit in je hele Sonos-systeem.
Als Sonos-eigenaar, ben je eraan gewend geraakt dat deze apparaten met de tijd beter worden dankzij de software. De hardware in nieuwere producten is steeds beter geworden en daarom zijn we ook ontzettend trots dat we volledig nieuwe services hebben geïntroduceerd in ons assortiment van speakers – zoals directe bediening vanuit Audible en Spotify. Velen van jullie hebben Sonos-apparatuur die meer dan tien jaar oud is en die nog steeds iedere dag beter wordt.
Maar net zoals met laptops en mobiele telefoons vereisen geavanceerde nieuwe functies soms nieuwe hardware. Om bijvoorbeeld stembediening aan het Sonos-systeem toe te voegen, moesten we een microfoon inbouwen in de Sonos One. Dankzij de manier waarop het systeem is ontworpen, is het genoeg om maar één Sonos-apparaat met stemfunctionaliteit toe te voegen om je hele systeem met je stem te kunnen bedienen, inclusief oudere apparaten die geen microfoon hebben ingebouwd toen we die uitbrachten jaren geleden.
AirPlay 2 werkt ongeveer hetzelfde. Het computerplatform en het softwaresysteem in sommige van de oudere Sonos-spelers zoals Play:3 en Play:1 hebben simpelweg niet genoeg rekenkracht om AirPlay 2 te kunnen ondersteunen. De originele Play:1 heeft bijvoorbeeld 1/16e van de rekenkracht die in zijn moderne tegenhanger, de Sonos One, aanwezig is. Maar door optimaal gebruik te maken van de nieuwere Sonos-hardware zijn we in staat de functionaliteit van AirPlay 2 content beschikbaar te maken door het hele huis, op oude en nieuwe speakers.
Dit soort innovatie is uniek in de technologiesector. Kun je je voorstellen dat je door een nieuwe telefoon te kopen nieuwe functies kan toevoegen aan je oude telefoon? Niet alle Sonos-speakers kunnen de nieuwste functies ondersteunen, maar door de magie van software, goed doordacht systeemdesign en een algemene afkeer van gedwongen veroudering, zullen we ons best doen om ervoor te zorgen dat jouw beleving van Sonos met de tijd werkelijk steeds rijker en meeslepender zal zijn.



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify