30Aug2018

Het nieuwste Sonos product is geen speaker.De Amp is opnieuw ontworpen met meer dan tweemaal het vermogen van de originele Connect: Amp, met meer veelzijdigheid, en zal nieuwe ervaringen via het platform mogelijk maken.
Speel je favoriete streaming-inhoud af op Sonos, maak verbinding met je tv via HDMI-ARC of sluit deze aan op elk audioapparaat, inclusief een draaitafel om je vinylcollectie nieuw leven in te blazen.
De Sonos Amp past in elke huisomgeving, of het nu gaat om een compacte en elegante oplossing voor AV-installaties in het rek, gemonteerd aan de muur, verscholen onder meubels of in een kamer.

Via de hub kan je geluid vanuit vrijwel iedere bron kunnen afspelen via je traditionele bekabelde speakers. Ook kun je de speakers gaan bedienen via het draadloze home sound system van Sonos.
De AMP ondersteunt zowel Apple AirPlay 2 als ruim 50 streamingdiensten. Daardoor kun je dus echt alles wat je wil afspelen, ongeacht welke speakers je hebt. Op het apparaat zit verder een HDMI ARC-poort, zodat je hem op je televisie aan kunt sluiten.
In de AMP zitten aansluitingen voor vier speakers, met 125 watt per kanaal. En je kunt niet alleen je televisie op de hub aansluiten, maar ook je draaitafel, CD-wisselaar en andere audiocomponenten. Daardoor bestuur je al het geluid in je huis dus gemakkelijk met het Sonos-systeem.

Veelzijdig ontwerp

Gebruik Sonos Amp om je geïnstalleerde luidsprekers als een aparte Sonos-kamer van power te voorzien, of verbind deze met een paar Sonos One, Play: 1, Play: 3 of Play: 5 om een surround-soundinstallatie te creëren die je kunt gebruiken met je tv. Je kan ook Amp gebruiken om je speakers als surrounds toe te voegen aan een Sonos home-theater setup (door een Amp draadloos te verbinden met Beam, Playbar of Playbase) of twee Sonos Amps gebruiken (één voor de kanalen, rechts en links voor, de andere voor de surrounds) voor surroundgeluid.
 

Sonos Amp heeft alle functies van Sonos in een krachtig pakket: 

  • Sonos ondersteunt meer dan 100 services. Kies degene die je wil en luister naar muziek, podcasts, radio en audioboeken. Je kunt ook alle muziek afspelen die is opgeslagen op je computer of op andere apparaten.
  • Sonos heeft een softwareplatform gebouwd die toegang geeft tot honderden partners en onze klanten een ongeëvenaarde keuzevrijheid biedt. Amp beschikt over AirPlay 2, toegang tot domotica-partners en stembesturing wanneer deze draadloos verbonden is met Amazon Echo of Alexa-apparaten inclusief Sonos One en Beam. (mits Alexa beschikbaar is in je land van registratie).
  • Gebruik de Sonos-app op je telefoon of tablet, je tv-afstandsbediening, keypads, AirPlay 2 of je stem met Amazon Echo en Alexa-apparaten.
  • Met nieuwe API's en diepere integraties met onze platformpartners kan je naadloos slimme huisbesturing creëren.
  • Sonos is een systeem. Begin met Amp en breid uit naar meer kamers met extra speakers via WiFi.
  • Sonos wordt regelmatig geüpdate met nieuwe functies, spraakservices en API-integraties, zodat je opties altijd up-to-date zijn en verbeteren.
     

Details en specificaties

De Amp wordt geleverd in matzwart met zwarte en zilveren banaanstekkers, alles in standaard rackmaten.
De afmetingen zijn 217 mm (b) x 217 mm (d) x 64 mm (h)) en weegt 2,1 kg.
Op maat gemaakte banaanstekkers die 10 - 18 AWG luidsprekerkabels aankunnen en de Klasse D digitale versterker stuurt maximaal 125 W per kanaal op 8 Ohm. 
De subwooferuitgang is automatisch detecterend RCA met instelbare crossover (50 tot 110 Hz).
Geschikt voor gebruik van twee line-in-bronnen, analoge RCA-audio-invoer en HDMI-ARC-ingangen.
De Amp speelt Dolby Digital 5.1- of PCM-stereogeluid via HDMI-ARC.
 

Beschikbaarheid

De Amp is beschikbaar op 5 februari 2019 voor € 699 EUR. 

 

Sonos AmpTags: audio -