17Mei2017

Sony OLED vs. Samsung QLEDSamsungs QLED TV en Sony's OLED A1 verschillen op het eerste gezicht niet veel van elkaar. Maar als je wat beter kijkt, zijn het totaal verschillende tv's. Samsung gebruikt een LCD-scherm met Quantum Dot-technologie, waardoor het meer kleuren laat zien dan een traditioneel scherm. Benieuwd om de allernieuwste paradepaardjes van topmerken Sony en Samsung te ontdekken en vergelijken met elkaar?  We hebben ze voor u allebei mooi naast elkaar gezet.


Beeld
Sony maakt in de A1 voor het eerst gebruik van zo'n OLED-scherm. OLED werkt in tegenstelling tot LCD niet met een backlight: iedere pixel heeft zijn eigen lichtbron. Het voordeel is dat een pixel die uitstaat pikzwart is. OLED geeft over het algemeen een beter beeld dan LCD, maar niet altijd.

Design en geluid
Verder is het design van de tv’s anders: minimalistisch bij Sony en klassiek bij Samsung. Bij de afstandsbedieningen is het trouwens precies andersom.

Ook de manier waarop de tv’s geluid produceren is anders. Bij de Sony-tv is het hele beeldscherm één grote speaker: het scherm trilt. Je kan het niet zien, maar als het geluid hard staat, voel je het wel als je je hand voor de tv houdt. Bij de Samsung-tv zitten de boxen gewoon in de kast van het scherm.

Bekijk een eerste indruk op YouTube.

Credits: bright.nl

Eerste indruk: top-tv's Sony en Samsung vergeleken, OLED versus QLEDTags: televisie -