08Mei2017

4K televisie, de toekomst is hier!



Perfectie

Sinds 2016 beschikken we naar ons weten over de beste beeldkwaliteit ooit. Beter dan dit wordt het niet, roepen we met zijn allen al jaren. Elke keer weer staan we versteld van wat de technologische ontwikkelingen ons te bieden heeft. In 2013 was daar opeens 3D televisie in je woonkamer. Sinds 2016 beschikken de nieuwe televisies over zogenoemde 4K beeldkwaliteit. Het is net alsof je het levensecht meemaakt. Onvoorstelbaar mooi.
 

4K televisie

4K betekent eigenlijk ‘Ultra HD’. Ultra HD bevat vier keer zoveel pixels als een full HD tv. Om u een grove schatting te geven, dit betekent dat er minimaal 3840 horizontale en 2160 verticale pixels. In een 4k televisie zitten kortweg vier pixels, waar er bij een full HD-televisie ‘slechts’ één zit. Dat een televisie de beschikking heeft over een ultra HD-scherm zegt nog niets over de beeldkwaliteit. De beeldkwaliteit komt tot stand door het signaal. Om de hoge schermresolutie te benutten dient het signaal van zenders elke pixel aan te sturen. Indien de pixels niet worden aangestuurd, heb je er ook weinig aan. Lang niet alle zenders beschikken over 4k. Hoe meer pixels er worden aangestuurd door een tv-signaal, hoe meer detail je ziet.
 

Voordelen 4K televisie

De logische voordelen van de 4k televisie is natuurlijk dat u nog meer scherpere beelden tot uw beschikking krijgt. Documentaires gemaakt op 4k basis zijn een waar genot om naar te kijken. Bekijk prachtige natuurdocumentaires of beleef een spannende actiefilm. Uw woonkamer verandert in een kleine bioscoop. De beelden zijn adembenemend en u zult nooit meer anders willen. Voor de gamers onder ons is het een prachtige manier van spelen. Levensechte beelden zorgen voor een enorm realistisch spel. Door middel van een virtual reality bril kan er op de PlayStation 4 al gespeeld worden. Gamers, eat your heart out.

Screen Resolution Explained



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify