02Sep2013

PRIMEUR: A3000: goedkoopste reflex bij Sony tot op heden



A3000
De A3000 is een instap digitale reflexcamera met de gekende APS-C Exmor-sensor met 20,1 megapixels. De grote CMOS-sensor heeft een grote gevoeligheid, neemt meer licht op en minder beeldruis. Bij schemerlicht of donkere ruimtes zal je dat meteen zien.
De heldere elektronische zoeker (Clear Tru-Finder) heeft een royale 100% velddekking en geeft informatie meteen weer, zoals bijvoorbeeld de rasterlijnen. Een nieuw ontworpen greep moet hem comfortabeler en uitgebalanceerder in de hand doen liggen.
Opvallend is dat deze Alpha-reflexcamera geen objectieven met A-vatting gebruikt, maar de E-objectieven bekend van de NEX-series. Dat zou wel eens voor verwarring kunnen gaan zorgen. Op dit moment kan er gekozen worden uit 18 verwisselbare E-objectieven van Sony en Carl Zeiss. Nieuw is het zoomobjectief Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS (SEL1670Z) met ingebouwde beeldstabilisatie en Sony’s allereerste G Lens voor camera's met E-vatting, de E PZ 18-105mm F4 G OSS (SELP18105G).

NEX-5T
Hou je het graag wat kleiner, dan is de systeemcamera NEX-5T iets voor jou. Met zijn kleinere afmetingen neem je hem makkelijker overal mee naartoe, dan pakweg een reflexcamera. Binnenin bevindt zich nog steeds de grote APS-C sensor, die met 16.1 megapixels zorgt voor foto’s van DSLR-kwaliteit en ook geschikt is voor het filmen in Full HD.
Onder de motorkap schuilt een snelle hybride autofocus die fasedetectieautofocus (om snel bewegende onderwerpen te traceren) combineert met AF-contrastdetectie voor absolute nauwkeurigheid.
Bovendien is de NEX-5T mee met zijn tijd: via Wi-Fi zet je een verbinding op tussen de camera en een smartphone, tablet of tv en wissel je eenvoudig foto’s uit. Dankzij de aanwezigheid van NFC zet je automatisch een draadloze verbinding op met Android-smartphones en -tablets. Gewoon even de toestellen tegen elkaar houden en klaar is kees! Wist je dat je vervolgens met je smartphone de camera vanop afstand kan bedienen?
Handig bij Sony zijn de PlayMemories Camera Apps die meer functies, handige elementen en fun aan je camera toevoegen. Zoals de Lens Compensation-app waarmee je subtiele beeldcorrecties voor verschillende objectieven toepast. Of Direct Upload die de foto-overdracht naar sociale netwerken in de buurt van een W-Fi-hotspot optimaliseert. Door de Flickr Add-on kun je rechtstreeks naar Flickr uploaden.

Prijzen en beschikbaarheid
A3000 + 18-55mm < € 400 (midden september 2013)
NEX-5T < € 700 (midden september 2013)
SEL1670Z < € 1000 (midden september 2013)
SELP18105G < € 500 (november 2013)


Meer over de Sony NEX-5T
De nieuwe Sony NEX-5T heeft een zeer compacte behuizing en een 16-megapixel Exmor APS HD CMOS-sensor. De NEX-5T heeft ook een snelle Hybrid AF voor een haarscherpe, nauwkeurige autofocus. Met NFC is een One Touch draadloze verbinding te maken met een smartphone. Via Smart Remote Control is de camera ook te bedienen vanaf een smartphone en via PlayMemories Camera Apps zijn functies toe te voegen. De camera past gemakkelijk in een broekzak of een tas en is daarmee de perfecte partner voor enthousiaste fotografen die uitgebreide instelopties willen, terwijl ze minder materiaal met zich mee hoeven te dragen.

Met wifi-direct maak je een verbinding tussen de NEX-5T en je smartphone, pc of tv, zodat je draadloos foto's kunt overbrengen. Het is ook de eerste Sony-camera met verwisselbare E-vattinglens en Near Field Communication. NFC biedt het extra gemak van een One-touch draadloze verbinding met Android-smartphones en –tablets (Android 4.0 of hoger), zodat foto’s eenvoudig zijn te delen en de camera zelfs op afstand is te bedienen. Er hoeft niets te worden ingesteld – je hoeft je telefoon met NFC alleen tegen de NEX-5T te houden en er wordt meteen een draadloze verbinding gemaakt. Met de ingebouwde Smart Remote Control kun je de sluiter vanaf je smartphone inschakelen. Ideaal voor groepsfoto’s omdat de fotograaf nu ook in beeld kan staan. Voor het overbrengen van afbeeldingen naar pc of tv vanaf een niet-NFC-smartphone of -tablet moet een wifi-verbinding worden gemaakt. Binnenin de NEX-5T bevindt zich een APS-C-beeldsensor met 16,1 effectieve megapixels die meer licht opvangt dan de kleine sensor in compactcamera's. Resultaat: foto's van hoge kwaliteit en Full HD-video waarin zelfs de kleinste details te zien zijn, met zeer geringe beeldruis, voor nog scherpere opnames in schemerlicht en sfeeropnames binnenshuis. Geavanceerde Fast Hybrid AF combineert fasedetectie-autofocus, om snel bewegende onderwerpen te traceren, met AF-contrastdetectie voor absolute nauwkeurigheid. Met deze bijzondere combinatie wordt snel en nauwkeurig scherp gesteld, welke scène ook in beeld gebracht wordt.

Zelfportretten
Met de NEX-5T zijn eenvoudig goede foto's van jezelf te maken. Het kantelbare LCD-scherm is tot 180 graden omhoog te kantelen, zodat je jezelf goed kunt zien terwijl je de camera op een armlengte houdt. Dankzij de Auto Portrait mode hoef je niet meer te gokken om mooie zelfportretten te maken, de compositie wordt automatisch uitgesneden voor de beste portret- of macrofoto. De digitale ’waterpas’ zorgt voor een rechte horizon. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden om artistieke creaties helemaal op eigen smaak af te stemmen. De speciale Control Dial en toewijsbare FN-knop, waarmee de meest gebruikte functies onmiddellijk op zijn te roepen, bieden extra snelheid en flexibiliteit. Er zijn ook steeds meer Play Memories Camera Apps te downloaden die meer leuke en fotografische functies aan de NEX-5T toevoegen. Je kunt kiezen uit een hele reeks gratis en betaalde beeldeffecten en handige apps. De ideale manier om creatieve mogelijkheden uit te breiden naarmate je fotoambities groeien. Er is daarnaast een nieuwe Lens Compensation-app waarmee doorgewinterde gebruikers subtiele beeldcorrecties voor verschillende lenzen doeltreffend kunnen opslaan en toepassen. Instelbare correctie kan worden toegepast om ongewenste schaduwen, chromatische afwijkingen en tonvormige vertekeningen te compenseren.

Smart Remote Control
De 2.0 update van Smart Remote Control biedt Autofocus-controle rechtstreeks van het touchscreen van een smartphone of tablet (vereist installatie van de laatste versie van PlayMemories Mobile). Je krijgt zelfs nog meer controle over je afbeeldingen door aanpassingen die je met je vingertoppen kunt maken: EV-compensatie, diafragmaopening, sluitersnelheid, ISO en witbalans. Bovendien kun je met MF Assist (handmatige focus) nauwkeurig de scherpte van portretten en macro-opnames controleren op het grote beeldscherm van mobiel of tablet. Het eveneens vernieuwde Direct Upload (versie 2.0) stroomlijnt de foto-overdracht naar sociale netwerken, overal waar een wifi-hotspot in de buurt is. Door de Flickr Add-on te installeren kun je beelden rechtstreeks naar Flickr uploaden.
 

Sony E3000



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify