01Apr2014

Samsung onthult ‘s werelds eerste Curved UHD TV’s“Samsung combineert het innovatieve design van de Curved TV met UHD TV technologie en introduceert daarmee een nieuw tijdperk van realistische kijkervaringen,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Productmanager TV/AV van Samsung Nederland. “De Curved UHD TV’s bieden een bioscoopbeleving. De gebogen schermen zorgen tijdens het kijken voor een intensere beleving dan op een platte TV. Daarnaast zorgt het bredere blikveld voor een panoramisch effect. Het gebogen design is bovendien goed voor verbeterde kijkhoeken vanuit verschillende kijkposities - waar je ook zit ten opzichte van het scherm, je hebt altijd optimaal zicht.”

Om de voordelen van de Curved TV te maximaliseren ontwikkelde Samsung de optimale curve met een straal van 4,2 meter. Deze curve geeft de beste beeldkwaliteit op de gangbare kijkafstand van 3 tot 4 meter. De combinatie van de curve en de UHD technologie creëert een meeslepende kijkervaring. Als kijker word je ondergedompeld in heldere spectaculaire kleuren en enorme detaillering, wat nog eens wordt versterkt door Samsungs gepatenteerde Auto Depth Enhancer. Dit algoritme past automatisch beeldcontrasten aan op de Curved TV’s van Samsung, zodat je als kijker een grotere dieptesensatie ervaart die lijkt op 3D beelden, zόnder dat je een 3D bril hoeft te gebruiken. Door de PurColor technologie worden kleuren versterkt en schaduwen preciezer weergegeven. Het aantal kleurschakeringen is verhoogd met een factor zeven voor nóg meer details en kleurexpressie (U8500 Serie).
 

Samsung introduceert in 2014

zeven Curved UHD TV modellen waarvan de 105” Curved UHD TV ’s werelds eerste en grootste is. Ook voorziet Samsung de flagship Full HD H8000 LED TV serie van een ‘curve’.

Introductie van betere en bredere Samsung UHD TV line-upMet vier keer het aantal pixels van Full HD bieden de UHD TV’s een nog nooit vertoonde beeldkwaliteit. Videomateriaal in 4K resolutie wordt spectaculair weergegeven op Samsung’s UHD TV’s. Dankzij UHD Upscaling, aanwezig op alle Samsung UHD TV’s, worden kijkers onthaald op het best mogelijke beeld, ongeacht de bron van het materiaal. De gepatenteerde technologie converteert Full HD, HD en bronnen met lagere resolutie tot optimale helderheid (‘bijna-UHD’) dankzij een vierstappenproces: signaalanalyse, ruisonderdrukking, detailanalyse en opschaling. Het gevolg is dat álles er beter uitziet op Samsung UHD TV’s. De UHD Dimming technologie draagt bij aan het verder optimaliseren van de beeldkwaliteit door voor dieper zwart en verbeterd contrast te zorgen.

De UHD TV’s van Samsung ondersteunen niet alleen de huidige standaarden - waaronder HEVC, HDMI 2.0, MHL 3.0 en HDCP 2.2 -. Dankzij de Samsung UHD Evolution Kit zijn het de enige TV’s op de markt die klaar zijn voor de toekomst. De extern geplaatste One Connect Box herbergt het denkvermogen van de TV. Door deze te vervangen door de meest actuele versie met de laatste UHD standaarden, kun je met de UHD Evolution Kit helemaal up to date blijven Zo heb je altijd toegang tot de nieuwste technologieën die Samsung te bieden heeft. Een investering in een Samsung UHD TV is er daarom een om jarenlang plezier van te hebben.

Met de drie UHD TV series – S9, U8500 en U7500 – biedt Samsung in 2014 een line-up van acht UHD Smart TV modellen aan van 48” tot 110”. Met de keuze uit curved en plat kun jij bepalen welke UHD TV het beste op jouw lifestyle aansluit.
 

Smart Experience: Nu ‘smarter’, makkelijker en sneller dan ooit

Smart TV’s van Samsung worden steeds eenvoudiger, sneller en leuker in gebruik. Met de nieuwe Multi-Link feature kun je multitasken op het grote scherm. Door het scherm te splitsen en gerelateerde content op te roepen, verrijk je je kijkervaring. Terwijl je geniet van Live TV, houd je een scherm open om te surfen naar gerelateerde content, YouTube-filmpjes en andere informatie die je kijkervaring intensiveren. Op de nieuwe U8500 serie van Samsung kun je het grote scherm onderverdelen in vier schermen.

De 2014 versie van de Samsung Smart Hub werkt intuïtiever en nóg prettiger dan zijn voorganger. Met het nieuwe design wordt content zo georganiseerd dat het makkelijker toegankelijk is. Zo heb je meer controle over je entertainmentervaring. Zowel externe content, zoals een film of serie via een van de vele Video On Demand apps, als eigen gemaakte content zoals foto’s en video’s zijn eenvoudig en intuïtief te openen.

De nieuwe Smart TV-ervaring is zo snel als het licht door de geüpgrade Quad Core processor. De QuadCore Plus is twee keer sneller dan zijn voorganger en levert op alle gebieden verbeterde Smart TV prestaties. Je zet de TV aan en hebt direct en sneller dan ooit toegang tot je entertainment.
 

Samsungs UHD TV line-up bestaat uit:

 • Samsung 105 inch Curved UHD TV
  ‘s Werelds eerste en grootste Curved UHD TV – De 105 inch Curved UHD TV heeft een enorm display en een curved design voor een bioscoopervaring in je woonkamer. Van 4K content tot Full HD- en HD-bronnen, álles ziet er beter uit op deze TV die met 11 miljoen pixels over een en ongeëvenaarde resolutie beschikt. De combinatie van de schermgrootte en de Auto Depth Enhancer technologie van Samsung zorgt voor een levensechte kijkervaring.
 • Samsung U8500 Serie UHD TV’s
  ‘s Werelds eerste Curved UHD TV’s – De modellen in de U8500 Serie bieden een meeslepende kijkervaring door de UHD beeldkwaliteit en het curved design. Door de combinatie van het Ultra HD beeld en het bredere gezichtsveld word je als kijker het beeld binnen getrokken als nooit tevoren. De Curved TV heeft een twee keer zo grote contrastratio als een platte TV en dat zorgt voor spectaculaire kleuren zonder enig verlies van detail. Deze tweede generatie Samsung ‘curved screens’ kunnen ook aan de muur bevestigd worden met een speciaal ontworpen kit, compatibel met VESA afmetingen van muurbeugels. De U8500 Serie is in de loop van het voorjaar beschikbaar in de schermafmetingen 78”, 65” en 55”.
 • Samsung S9 Serie UHD TV’s
  ‘s Werelds grootste UHD display – Samsungs veelgeprezen lijn S9 zal o.a. bestaan uit een 110 inch versie, waarmee het ‘s werelds grootste TV in UHD resolutie is. De grootte van het scherm in combinatie met de uitzonderlijke UHD beeldkwaliteit en grote kleurechtheid veranderen de manier waarop we TV kijken. Het scherm is baanbrekend, zeker als je het vergelijkt met grote TV’s uit het verleden. Door toepassing van Samsungs ‘compression frame’ technologie is het frame van de TV sterk en stabiel qua structuur, en tegelijk slank en strak. De S9 Serie was al beschikbaar in de beeldmaat 85”, nu volgt ook de 110”.
 • Samsung U7500 Serie UHD TV’s
  Verbeterde UHD beeldkwaliteit – De U7500 Serie biedt UHD resolutie en ongeëvenaarde helderheid. De TV analyseert niet alleen de signaalbron en reduceert ruis, maar het interpoleert nu ook details gebaseerd op informatie van een beeldkwaliteitdatabase in de system-on-chip (SoC) van de TV. Hierdoor kan de TV nóg preciezer details weergeven, zoals de pluisjes van een veer of de textuur van leer. De U7500 UHD TV van Samsung is 3 centimeter dun. In combinatie met de extreem smalle rand van slechts 7 millimeter wordt de illusie gecreëerd van een randloos scherm. De serie komt in de loop van het voorjaar beschikbaar in vijf schermafmetingen: 75”, 65”, 55” en 48”.
De webshop van Samsung televisies.
UE65HU8500L UE55HU8500L UE75HU7500L UE65HU7500L UE55HU7500L UE48HU7500L UE65H8000SL UE55H8000SL UE48H8000SL UE60H7000SL UE55H7000SL UE46H7000SL UE40H7000SL UE55H6700 UE48H6700 UE40H6700

Samsung Curved UHD TVTags: televisie -