19Sep2014

Primeur: de Alpha 7S



De camera is voorzien van een full frame 12,2mpix sensor en kan opnemen in 4K Ultra HD formaat. De Aplha 7S beschikt over een Alpha E-mount lensvatting waarvoor inmiddels een groot aantal lenzen beschikbaar is. Met 13 x 9,5 x 5 centimeter en een gewicht onder 500 gram is de nieuwe Alpha 7S een van de kleinste en lichtste 4K camera’s van dit moment.

Het belangrijkste wapenfeit van de nieuwe camera is dat in videomodus elke pixel van de sensor wordt uitgelezen waardoor aliasing en moiré geen probleem meer zijn en de lichtgevoeligheid véél beter is dan die van andere videocamera’s in dit segment. Veel andere gecombineerde foto-videocamera’s lezen in videomodus slechts een deel van de pixels uit, vanwege beperkingen met betrekking tot interne bandbreedte en/of rekenkracht.

De Alpha 7S maakt gebruik van een nieuwe Exmor R sensor gekoppeld aan een BIONZ X image processor, waarmee de camera een isobereik weet te realiseren van 50 tot 409600 in fotomodus en 200 tot 409600 in de filmstand. In Ultra HD resolutie (3840x2160 pixels) kan de camera opnemen in 24p of 25p, waarbij opnames met maximaal 50Mbit/s in XAVC-S formaat op een geheugenkaart in de camera kunnen worden weggeschreven, of middels een 4:2:2 ‘clean-HDMI’ uitgang op een externe recorder kunnen worden opgeslagen.

In APS-C crop modus – waarbij slechts een deel van de sensor wordt gebruikt – kunnen 720p opnames met 100 of 120 beelden per seconde worden gemaakt. De camera ondersteunt verschillende kleurprofielen en een Log2 gammamodus met een zo vlak mogelijke opnamekarakteristiek, wat bij bewerking achteraf meer vrijheid geeft om belichting en kleuren aan te passen.


De ontwikkeling op het gebied van camera's en het maken van video's gaat nu in ongekend hoog tempo. Ieder nieuw toestel overtreft op alle punten zijn voorganger. Een mooi bewijs van deze snelle ontwikkeling is de nieuwe Sony Alpha 7S. De A7S is voorzien van een nieuw ontwikkelde sensor met een groot dynamisch bereik voor wat ze noemen expressieve beeldverwerking en andere artistieke mogelijkheden.

Wat je ook wilt fotograferen, met deze nieuwe Sony Alpha heb je toegang tot buitengewone creatieve opties. Belangrijke features van de Alpha A7 zijn de lichtgevoeligheid, nauwelijks nog ruis en een professionele 4K-beeldkwaliteit. Als ervaren fotograaf doe je hier zeker je voordeel mee en kun je alles vast leggen in de hoogste resolutie. Sony omschrijft de A7 als een camera die geschikt is voor prijsbewuste filmproducties en ervaren fotografen. Slik.

In de Alpha A7 zit een nieuwe full-frame 35 mm Exmor CMOS-beeldsensor welke in combinatie met minder pixels gevoelige gebieden aanzienlijk verhoogd. Dit zie je direct terug in de beeldkwaliteit. Deze lichtgevoeligheid moet er voor zorgen ervoor dat ja als gebruiker met de A7 prachtige foto’s kan maken, ook met weinig licht. Het grote dynamische bereik is geschikt voor beelden met een hoog contrast en kan extreem heldere en rijke tinten in hetzelfde beeld gemakkelijk aan.

Doordat iedere pixel van de 35 mm full-frame sensor wordt uitgelezen, krijgt je minder vervormingen en onregelmatigheden. De beelden kunnen worden opgeslagen op een geheugenkaart in XAVC S-opnameformaat met een hoge gegevenssnelheid van 50 mbps.

De camera biedt diverse professionele functies waarvan Picture Profile er een is. Ook de supersnelle en zeer nauwkeurige AF is verder verbeterd in de A7 om te profiteren van uitzonderlijke prestaties bij weinig omgevingslicht. Sony werkt met derden samen om een 4K-videoworkflow van professionele kwaliteit te ondersteunen. Een nieuwe XLR-microfoon adapterset voor directe bevestiging is ook in ontwikkeling.

De A7S-camera in body-uitvoering is nu verkrijgbaar en kost € 2.399.

α7S Unparalleled 4K image quality



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify