02Jul2013

Sonos Playbar review



Sinds de opkomst van de flatscreens zijn de soundbars volledig in de lift. Dat is – zoals de naam zelf zegt – een gewone balk die je heel makkelijk bij je televisie kan voegen. Het geluid dat eruit komt is vaak bijzonder krachtig, krachtiger dan je op het eerste zicht zou verwachten. Ook Sonos is op deze boot gesprongen.

Het Amerikaanse bedrijf, opgericht in 2002 te Californië door John Mc Farlane en co, kwam in februari dit jaar met de Playbar op de proppen. Sonos is een merk dat in deze sector een grote naamsbekendheid heeft verworven. De slogan van het merk luidt zelf: ‘The wireless Hifi system’. Daar hoeft eigenlijk weinig uitleg bij. Sterk geluid, en een afschuw voor draden. Deze gedachtengang past precies in die van de Hifi-fanaat anno 2013. Mensen zijn niet langer tevreden met alleen een goed product. Het moet ook mooi zijn, handig in gebruik, en vooral van uitstekende kwaliteit. Met de Playbar doet Sonos in ieder geval een poging om de wensen van de consument volledig te bevredigen.

Aan de muur

Het design is in ieder geval het eerste wat heel positief opvalt. Beginnend met de doos. Het is een waar genot om de Sonos Playbar uit te pakken, want de meegeleverde doos mag absoluut gezien worden. Ze is groot en oogt best onhandig ten opzichte van het product zelf, maar de print die op het karton is aangebracht mag er wezen en zet meteen aan tot uitpakken. Wanneer dat is gebeurd, wordt de positieve indruk alleen maar groter. De Sonos playbar ziet er heel mooi uit. Strak, sober en eenvoudig. Het is meteen duidelijk dat je stevig materiaal in handen hebt. Ondanks de vrij kleine omvang, voelt het heel stevig aan. Ook de kleuren zijn sober, grijs en zwart. De Playbar past perfect bij je televisie, tenzij die echt gigantische vormen aaneemt. Om hem aan de muur te bevestigen is echter wel een montagekit nodig, die niet standaard meegeleverd wordt. De Playbar kan ook perfect op een meubel liggen, maar het mooiste resultaat krijg je toch als je hem onder je televisie aan de muur aanbrengt. In combinatie met 2 Sonos Play:3 toestellen en de Sonos Sub kan je ook van de Sonos Playbar een schitterende draadloze surround installatie maken.

De sterkte van het geluid komt verder uit het 9-speakerdesign. Eigenlijk ongelooflijk, maar in zulke toestellen kan al een waar homecinema-geluid voortvloeien. Het enige wat we moeten doen om de Playbar te doen werken op onze televisie, is hem aansluiten met de optische kabel. Vanaf dan is het echt genieten. Hij was toch draadloos, hoor ik u al denken. Maar inderdaad, ook zonder draad kan je dit toestel probleemloos gebruiken. Niet in combinatie met je tv, maar wel voor internetgebruik. Het enige wat moet gebeuren is de Playbar of Sonos Bridge aansluiten op je draadloze netwerkrouter. Vanaf dan is het enige wat je nodig hebt de Sonos app die je gratis kan downloaden in de Apple of Android-store. Je Playbar besturen van op je smartphone of tablet is vanaf dan echt kinderspel. Het geeft je meteen toegang tot meer dan 100.000 radiostations wereldwijd, je eigen muziek en tal van andere opties voor een uiterst geslaagde luisterervaring.

Sterk geluid

We zetten ons rustig neer in de sofa en zijn nieuwsgierig naar hoe dit speeltje ook werkelijk klinkt. Met een leuk muziekje op zijn we toch wel verbaasd van het resultaat. Het geluid dat de Sonos Playbar weergeeft, is echt wel best indrukwekkend. Het komt uitsluitend uit één richting, maar daarmee rekening houdend is het van bijzonder goede kwaliteit met verbazend krachtige bassen.

Wil je nog meer lage tonen? Dan is de Playbar tevens perfect combineerbaar met een subwoofer en andere homecinema componenten van Sonos. Op dat moment beschik je natuurlijk over een fantastische draadloze surround installatie. Maar met de Playbar alleen krijg je al een zeer mooi resultaat.

De Playbar is in de winkel te verkrijgen voor een prijs van 699 euro. Dit is stevig maar gezien zijn draadloze mogelijkheden meer dan gerechtvaardigd. Bij andere vergelijkbare apparaten is het design vaak het heikele punt dat een beetje te wensen overlaat, en bij de Playbar van Sonos betaal je dan ook net iets meer voor een prachtig design. Aan u de keuze of u het design van dit speeltje mooi genoeg vindt om er iets meer voor neer te tellen.

Conclusie

De bevindingen van de Sonos Playbar zijn zeer positief. Het design mag echt gezien worden, en dat begint al van bij het uitpakken van de doos. Ook qua prestaties en gebruiksgemak scoort deze Playbar hoog. Het geluid dat het apparaat laat horen is sterk, zuiver en kan vrijwel alle tonen probleemloos aan, ook op de hogere niveaus. Verder is hij makkelijk in gebruik. Hoe we een app moeten downloaden moet al lang niet meer uitgelegd worden. En dat is echt het enige wat je moet doen om dit toestel optimaal te kunnen gebruiken. Vanaf dan ben je vertrokken voor een avondje lekker muziek luisteren met uitstekende kwaliteit. Het design is misschien wat sober, maar de prestaties zijn op zijn minst gelijkaardig. Echt leuk wordt het als je de Playbar in combinatie met 2 Play:3- en 1 Sub-toestel gaat gebruiken. Je krijgt dan een volledig draadloze surroundinstallatie, wel voor een stevige pakketprijs van bijna 2.000 euro, maar dan met een bedieningsgemak waar tegen je U kan zeggen.

Bron: http://www.audiovideo2day.com/sonos-playbar-review/2/



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify