02Sep2016

Sony introduceert de Xperia X Compact en Xperia XZSony Xperia X Compact

De Sony Xperia X Compact is de kleinste van de twee toestellen die het Japanse merk vandaag heeft aangekondigd. Het toestel heeft een 4.6-inch HD scherm, waarmee het compacte toestel vooral interessant is voor consumenten die geen gigantische phablets in hun zak willen steken. Je hoeft echter niet te vrezen voor de magere specificaties die vaak gepaard gaan met kleinere smartphones. de Xperia X Compact is namelijk een compacte krachtpatser. Onder de motorkap van het toestel zit een Qualcomm Snapdragon 650 processor, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. Het toestel heeft 32GB aan opslaggeheugen, dat uitgebreid kan worden tot 256GB. Aan de voorkant van het toestel zit een vingerprintscanner, stof-en spatwaterdicht.

Camera met drie sensoren
De 2700 mAh batterij van de Xperia X Compact kan zich aanpassen en optimaliseert het opladen van de batterij dankzij Qnovo Adaptive Charging technologie. Dat moet volgens Sony resulteren in een batterij die twee keer zo lang mee gaat. Aan de achterkant van het vlaggenschip zit een 23MP camera met drie sensoren waardoor je afstand, kleur en beweging beter vast kunt leggen. Het toestel kan de bewegingen van mensen voorspellen met zijn Predictive Hybrid Autofocus en start bovendien dankzij Quick Launch binnen een halve seconde op.
Laser Autofocus moet er voor gaan zorgen dat je ook scherpe foto’s van een afstand kan nemen. De RGBC-IR sensor van de Xperia X Compact kan kleuren waarheidsgetrouw op de gevoelige plaat leggen. Aan de voorkant van de Xperia X Compact zit een 5MP camera. Sony stelde de afgelopen jaren meerdere keren teleur met de camera’s in zijn eigen smartphones, maar het lijkt erop dat de fabrikant zich gaat herpakken met zijn nieuwste toestellen.

Slimme software
Volgens Sony kan de smartphone zich vooral onderscheiden van de rest van de smartphonemarkt dankzij de vooruitstrevende software van het bedrijf. De Xperia X Compact denkt echt met je mee en geeft gebruikers tips op basis van de context. Bovendien zorgt Sony Smart Cleaner er voor dat apps automatisch gesloten worden en restbestanden verwijderd worden. Of deze toevoegingen echt nuttig zijn of dat het hier om bloatware gaat moeten we nog ontdekken, maar het klinkt in ieder geval veelbelovend. De Xperia X Compact krijgt een adviesprijs van €449, waarmee hij goedkoper is dan de eerdere Compact-toestellen. Het toestel is halverwege deze maand beschikbaar.

Sony Xperia XZ

De twee nieuwe vlaggenschepen van Sony lijken qua specificaties zo erg op elkaar dat we beter de verschillen kunnen opnoemen dan de overeenkomsten. Zo heeft de Sony Xperia XZ bijvoorbeeld een groter 5.2-inch Full HD scherm en de Snapdragon 820 processor. Daarnaast heeft het vlaggenschip een iets grotere 2900mAh accu en een 13MP camera aan de voorkant. Met deze specificaties is de Sony Xperia XZ het high-end vlaggenschip dat het Japanse bedrijf al eerder had moeten aankondigen. De Sony Xperia XZ is vanaf eind oktober beschikbaar. De adviesprijs van het toestel bedraagt €699.Tags: smartphone -