23Nov2013

Sony vraagt patent aan voor slimme pruik



Een horloge is natuurlijk een accessoire dat maar door weinig mensen wordt gebruikt, in vergelijking met hoofdhaar. Er zijn nu eenmaal veel meer mensen die hoofdhaar hebben, dan mensen die een horloge dragen.

Sony viel dit ook op en besloot om een patent aan te vragen voor een product genaamd Smartwig, oftewel een slimme pruik. Met een Smartwig is het mogelijk om een verbinding te maken met je smartphone of een ander apparaat, waardoor de pruik notificaties kan ontvangen of zelfs foto's en video's kan maken en versturen. Ook kan er navigatie in de pruik gebouwd worden, waarbij de pruik aan de rechterkant van je schedel trilt, als je rechtsaf moet slaan.


Door middel van subtiele vibraties worden gebruikers bewustgemaakt van meldingen. Daarnaast zou de Smartwig ook kunnen beschikken over:
•Een systeem dat kleine vibraties of elektrische stootjes kan geven;
•Een GPS-sensor;
•Een ultrasone zender, waardoor objecten gedetecteerd kunnen worden;
•Een camera;
•Een sensor waardoor de pruik weet waar op het hoofd deze zich bevindt;
•Een laserpointer.

De pruik moet daarnaast ook de mogelijkheid krijgen om expressies van het gezicht te detecteren, waardoor de pruik met het gezicht bestuurd kan worden. Een voorbeeld hiervan is het optrekken van je wenkbrauwen om door een diashow te scrollen. Daarnaast zou de Smartwig met de juiste sensoren ook de mogelijkheid hebben om een gezondheidsmonitor te worden. Hierbij kan bijvoorbeeld de temperatuur van het lichaam, bloeddruk en hartslag gemeten worden.

Volgens Sony heeft een pruik een aantal voordelen ten opzichte van een smartwatch of Google Glass. Allereerst zorgt een pruik ervoor dat de gebruiker er natuurlijk uit blijft zien. Daarnaast letten mensen van alle lichaamsdelen het meeste op het hoofd, dat ze dit niet stoten. Hierdoor zou het apparaat niet zo snel kapotgaan als een horloge

Op dit moment heeft Sony slechts een patent aangevraagd voor de Smartwig. Wat het bedrijf hier precies mee van plan is moet nog blijken, maar de kans is aanwezig dat we in de toekomst een Smartwig kunnen kopen. Het kan ook bij een idee blijven.

Sony Patenting 'Smart Wig'



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify