07Jan2014

Sony SmartBand: een FitBit-achtige activiteitentracker



Sony heeft tijdens de Consumer Electronics Show in in Las Vegas de SmartBand uit de doeken gedaan. Het siliconen armbandje is waterdicht en doet in eerste instantie wat aan de populaire activitytracker FitBit denken. SmartBand gaat echter veel verder.


In het siliconen polsbandje zit een piepklein apparaatje, Core, dat je dagelijkse activiteiten kan tracken. In combinatie met de Sony LifeLog-app kun je vervolgens zien hoeveel kilometer je gewandeld of gefietst hebt en hoeveel calorieën je daarmee verbruikt hebt. Het polsbandje kan ook je slaappatroon in kaart brengen en begint te trillen bij een inkomend telefoongesprek of nieuw bericht.


De SmartBand beschikt niet over een scherm maar wel over enkele knoppen en ledlampjes. Hiermee kun je bijvoorbeeld door je afspeellijsten navigeren of het volume aanpassen. De batterij zou het zo’n vijf dagen uithouden met één laadbeurt.

De discrete armband is beschikbaar in verschillende kleuren en is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. De SmartBand zou tegen het einde van dit kwartaal verkrijgbaar moeten zijn. De adviesprijs bedraagt 99 euro. In de doos zitten twee verschillende maten polsbandjes. Optioneel kun je nog een pakket met drie SmartBands in verschillende kleuren kopen.

In onderstaand filmpje krijg je een idee over de functionaliteiten van de SmartBand.

 

Log your life with SmartBand - the innovative fitness and lifestyle wristband from Sony



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify