27Maa2012

Browsen zonder je scherm aan te raken met Xperia sola



Aanraakschermen zijn bijzonder handig om snel doorheen je telefoon en allerlei toepassingen te browsen, maar worden al snel vuil omdat je constant met je vingers over het scherm sleept. Met de Floating Touch-technologie biedt Sony een oplossing voor dit probleem. Via deze techniek kan je immers op het web browsen door met je vinger boven het scherm te bewegen en dus zonder het scherm aan te raken. Heb je de gewenste link gevonden, dan hoef je die gewoon aan te klikken. Dit systeem moet voor een innovatieve manier van webbrowsen zorgen. Om Floating Touch in de toekomst meer toepassingsgebieden te geven, werkt Sony samen met verschillende software-ontwikkelaars.

De Xperia sola is, net als de andere Sony Xperia-toestellen, uitgerust met onder meer Near Field Communication (NFC). Deze smartphone wordt dan ook geleverd met twee SmartTags, die een vooraf geconfigureerd profiel in de smartphone te activeren, zoals het inschakelen van wifi, de wekker die geactiveerd wordt, de beltoon die uitgeschakeld wordt, enzovoort. Bovendien kan je snel foto's en andere bestanden delen met andere NFC-smartphones door die gewoon tegen elkaar te houden.

De Xperia sola is verder ook voorzien van een 3.7-inch Mobile BRAVA Engine Reality Display met 3D surround sound en xLOUD voor een helder geluid en een 1GHz dual core-processor. Het toestel krijgt Android 2.3 (Gingerbread) mee als besturingssysteem, maar krijgt in de zomer een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). De Xperia sola zal verkrijgbaar zijn in zwart en wit en mag je vanaf het tweede kwartaal van dit jaar in België verwachten. De adviesprijs bedraagt 319 euro.

Browsen zonder je scherm aan te raken met Xperia sola



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify