22Jun2022

WiFi oplossingen met Unifi van UbiquityUbiquiti is een bedrijf opgericht in 2005 dat allerlei producten maakt van WiFi en netwerk oplossingen voor de Pro consument thuis en KMO's. De interesse in de UniFi lijn van Ubiquiti kwam omdat het met een mooie user interface werkt en de controller die op afstand alles kan regelen en monitoren. De UniFi producten zijn ideaal voor de KMO, maar ook voor thuis, als je net even dat beetje extra wilt.
 

Meerdere WiFi punten

Voor een gemiddeld appartement is 1 punt meer dan genoeg. 
Woon je in een wat groter huis of op kantoor, dan heb je aan 1 WiFi punt gewoon niet genoeg omdat de snelheid en het bereik snel minder kunnen worden (als je bijvoorbeeld praat over meerdere verdiepingen, tuinhuis of de garage). Meer en meer apparaten maken tegenwoordig gebruik van WiFi en je wilt natuurlijk wel overal snelle en goeie WiFi hebben. En vooral ook voor die momenten dat je een Netflix film of serie wilt kijken op je laptop en even door het huis wilt wandelen, zonder dat het WiFi bereik weg valt.
Daarbij, als je gebruik maakt van meerdere WiFi punten, dan hoeft dat ene WiFi punt in het midden van het huis niet te communiceren naar alle apparaten om zich heen. Want hoe meer er gecommuniceerd wordt, hoe langzamer al het verkeer kan communiceren en des te slechter het WiFi bereik en de snelheid uiteindelijk zullen zijn.
 

Producten

De WiFi apparatuur van Ubiquiti UniFi bestaat op dit moment uit 12 verschillende producten, van de AP AC Lite t/m de AP XG, ieder apparaat heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en voor iedere situatie moet worden bekeken welk punt het beste zou kunnen zijn. In het algemeen is de Lite, LR, Nano of Pro prima voor thuis of klein kantoor. De (S)HD versie is bedoelt voor plaatsen waar honderden mensen bij elkaar komen en WiFi dus voor iedereen tegelijkertijd snel en bereikbaar moet zijn. De UniFi In Wall producten zijn daarnaast ideaal om WiFi in één ruimte te krijgen (ideaal voor een tuinhuisje, garage of hotelkamer).
 

Fine-tunen

Na het plaatsen van meerdere WiFi punten start het fine-tunen van ieder punt, door o.a. de 2.4Ghz en 5Ghz radio sterkte aan te passen en de juiste kanalen te selecteren. Die kanalen (meestal wordt 1, 6 of 11 voor 2.4Ghz en 36, 44 of 48 bij 5Ghz aanbevolen) moeten niet te veel overlappen met andere punten in huis..
 

Mesh wifi netwerk

Bij een mesh wifi netwerk staan meerdere wifi punten constant in verbinding met elkaar. Deze punten werken samen, zodat jij overal in huis goed draadloos internet hebt. Je hoeft hiervoor niet naar het juiste wifi netwerk te zoeken. 
Ieder station altijd verbinding met minimaal één ander station. Deze werken dus continu samen. Dat zorgt voor beter draadloos internet. Dankzij mesh wordt de belasting van je wifi netwerk verdeeld. Zo blijft je netwerk sneller. Ook heb je dankzij 2 of meer wifi stations betere dekking in je huis.
Soms staan de stations in een mesh netwerk draadloos in verbinding met elkaar en netwerkkabels om overal in huis online te gaan niet nodig. Toch mag je een mesh netwerk niet vergelijken met een wifi repeater. Daarbij verlengt 1 station het signaal van een ander wifi punt. Dit zorgt voor iets meer dekking, maar ook voor minder snel internet. Doordat de stations bij mesh met elkaar in verbinding staan, blijft je internet snel. Zo ga je in het hele huis online met de maximale snelheid en zorgt voor minder onderbrekingen. Als je met je telefoon door het huis loopt, weet het mesh netwerk waar je bent. Zo schakel je constant over naar het sterkste wifi punt. Dat gaat helemaal automatisch, zodat je online blijft. Zelfs al loop je videobellend door het huis. Je schakelt hiervoor niet handmatig over naar een ander netwerk, zoals bij een wifi versterker.
 

Van A tot Z

Xperience Center helpt je van A tot Z voor het realiseren van een optimaal wifi-netwerk, van demo en advies tot offerte, levering, installatie en fint-tuning.


Unifi POE injector


Unifi Switch met POE-poorten


Unifi U6 Lite Wifi Access Point


Unifi U6 LR Long Range Wifi Access Point


Unifi Wifi Controller

Ubiquiti Insider: UniFi Dream Wall | G4 Doorbell Pro | UISP Wave Tech [June 2022]Tags:


Officieel agent van

Unify
Unify