15Nov2017

PRIMEUR: Magnat BuizenversterkerHet Duitse Magnat heeft een nieuwe stereo-receiver met de naam MR 780 op de markt gebracht. De voortrap van de MR780 is voorzien van buizen, terwijl de eindversterker van transistors is voorzien. Naast analoge ingangen heeft de MR 780 ook optische en coaxiale digitale ingangen en een usb-ingang. De MR 780 is helemaal bij de tijd en kan zelfs verbinding maken met bluetooth. Oude en nieuwe techniek worden in één behuizing gecombineerd.

Magnat MR 780: oude en nieuwe techniek in één behuizing

De nieuwe MR 780 van het in de Duitse plaats Pulheim gevestigde Magnat combineert de voordelen van buizen met de voordelen van transistors en heeft daarnaast ook een moderne dac en bluetooth-ondersteuning aan boord. In de voortrappen zijn buizen van het type ECC 81 geplaatst. De twee eindtrappen zijn voorzien van transistors en kunnen 75 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren of 100 Watt aan vier Ohm. Oude en nieuwe techniek werken samen in één (zwarte) behuizing.
Het apparaat heeft een tekstdisplay met twee regels dat dimbaar is in drie stappen. Een enkele ringkerntransformator vormt de basis van de voeding, maar voor het overige zijn de voedingscircuits van elkaar gescheiden. De MR780 wordt geleverd met een systeemafstandsbediening.


Magnat MR 780: aansluitingen

De MR-780 heeft een vijftal gewone analoge cinch-ingangen en een mm-ingang voor een draaitafel. Ook is voorzien in een tape-uitgang voor wie een opnameapparaat zou willen aansluiten. Aan de voorkant bevindt zich ook een kleine jackplug-lijningang. Wie radio wil luisteren kan kiezen uit FM, DAB of DAB+.
Aan digitale ingangen geen gebruik. Wat te denken van twee keer optisch, twee keer coaxiaal en een enkele usb-ingang? DA-conversie komt voor rekening van een chip van Wolfson. De MR 780 kan signalen tot 24-bit / 192 kHz verwerken. Ook aan gebruikers van tablets en smartphones is gedacht want de MR 780 kan ook overweg met bluetooth 4.0 en aptX.
De MR 780 heeft een hoofdtelefooningang (6,3 mm) aan de voorkant en een enkel stel luidsprekerklemmen aan de achterkant.
 

Magnat MR 780: specificaties

Het frequentiebereik via de lijningangen loopt volgens Magnat van 6 Hz tot 90 kHz op -3 dB. Binnen een marge van plus of min 0,3 dB is dat 20 Hz tot 20 kHz. De ruisvloer ligt op -104 dB. De gevoeligheid van de lijningangen bedraagt 470 mV/100 kOhm. De totale harmonische vervorming ligt onder de één procent.
Meer info over dit toestel de magnat website
 

Prijs

De MR 780 kost €999, kan je komen beluisteren in de showroom en uit voorraad leverbaar.


In dezelfde stijl: De Magnat MCD 750

 Tags: audio -