15Maa2011

Sony werkt aan compactcamera met 3G



Volgens gadgetsite Gdgt kan de 3g-verbinding van de in ontwikkeling zijnde Cyber-shot-compactcamera niet gebruikt worden voor spraak, maar zou de 3g-mogelijkheid bedoeld zijn om foto's en filmpjes op locatie naar onlinediensten te versturen. Daarbij valt volgens Gdgt te denken aan onder meer Flickr, YouTube, Facebook en Twitter. De toevoeging van 3g aan compactcamera's zou voor Sony een mogelijkheid zijn om zich te onderscheiden van andere fabrikanten.

Bij de compactcamera zou een gratis 3g-abonnement worden geleverd met een beperkt maximumverbruik per maand, terwijl de klant dit abonnement tegen betaling kan opwaarderen naar een hogere maandelijkse datatoelage. De bron van Gdgt kon overigens niet bevestigen of de compactcamera met 3g ook echt op de markt wordt gebracht. Sony bracht via zijn joint venture Sony-Ericsson in het verleden al wel enkele Cyber-shot-mobieltjes uit.

De huidige trend bij compactcamera's is de toevoeging van gps en connectiviteit in de vorm van wifi aan de high-end modellen. Zo kan de nieuwe SH100-compactcamera van Samsung via wifi en dlna bestanden delen met een laptop of tv, terwijl het zelfs mogelijk is om via wifi het live view-beeld van de camera te streamen naar een smartphone waarmee afgedrukt kan worden. Die optie kan handig zijn voor bijvoorbeeld zelfportretten.

Volgens een recente studie van Infinite Research zou het aantal geleverde consumer connected devices stijgen van 262,1 miljoen stuks in 2010 naar 712,1 miljoen in 2015. Naast mobiele apparaten als smartphones, laptops en camera's, vallen ook onder meer tv's met internetverbinding in deze categorie.



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify