19Mei2012

Sony zet in op accessoires, kondigt samenwerkingen aan



Sony Xperia NXT

Begin dit jaar zette Sony een nieuwe stap. Nog voordat de overname van het Ericssongedeelte van het bedrijf Sony Ericsson, kwam het bedrijf met het eerste toestel van 2012: de Sony Xperia S. Met dit toestel liet Sony een nieuwe smartphone zien die zich qua design onderscheidt van de rest van de Androidsmartphones door middel van de doorzichtige strip onderaan het toestel.
De doorzichtige strip bevat naast LED-verlichting ook de antenne van het toestel. Deze strip en de andere nieuwe designelementen behoren tot het Xperia NXT (voor next generation smartphones)-concept en kwamen ook terug in de in februari aangekondigde toestellen Sony Xperia P en Xperia U. Naast deze NXT-toestellen werd ook de Sony Xperia Sola aangekondigd.
 

Accessoires

Sony geeft aan dat het belangrijk is dat naast goede software, hardware en design, er ook mooie accessoires, hoesjes en cases beschikbaar zijn voor de Xperia-toestellen. Aangezien het bedrijf deze zelf niet maakt, heeft Sony er voor gekozen om de samenwerking aan te gaan met een aantal accessoiremerken om er voor te zorgen dat gebruikers hun smartphone helemaal naar hun individuele smaak kunnen aanpassen. De bedrijven die in ieder geval gaan samenwerken met Sony zijn CaseMate, AGF, Incipio, Krusell, Dicota, Copter, Muvit, Roxfit, Orbyx en Shinnorie.
Naast accessoires zet kweekt Sony ook nog op andere punten flinke goodwill in de Androidwereld. Zo houdt het bedrijf gebruikers beter op de hoogte van het proces rondom softwareupdates en helpt het bedrijf ontwikkelaars van niet-officiële softwareversies voor het toestel. Overigens krijgt het bedrijf nog wel flinke kritiek op de snelheid waarmee de softwareupdates uitgerold worden en het feit dat de nieuwste toestellen niet direct zijn voorzien van de nieuwste Androidversie.
 

Beschikbaarheid

De accessoires zullen vanaf het midden van mei, nu dus, aangekondigd gaan worden. Hoe de samenwerking precies is opgezet, is niet bekend gemaakt. Vermoedelijk zal Sony specificaties en testmodellen beschikbaar stellen aan fabrikanten en gezamenlijk nieuwe cases te ontwikkelen.
 



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify