02Apr2013

Sony stelt Xperia SP en Xperia L voor



Sony stelde eerder dit jaar met de Xperia Z zijn nieuwe topsmartphone voor. Wie echter geen nood heeft aan de allerlaatste snufjes en niet zo veel geld wil neerleggen voor zijn smartphone, kan bij de Xperia SP en de Xperia L terecht. Beide toestellen draaien op Android.

De Xperia SP mikt vooral op een kwalitatief scherm en is dan ook uitgerust met de BRAVIA-technieken die je ook bij de Sony-televisies terugvindt. Het 4.6-inch HD Reality Display moet een superieure helderheid bieden, terwijl de Mobile BRAVIA Engine 2 een aangenamere kijkervaring moet bieden door je type content telkens te analyseren en het beeld automatisch aan te passen. Sony maakt dit systeem mogelijk door een nieuwe realtime contrastoptimalisatie toe te voegen aan een betere scherpstelling.

Sony wil met de Xperia SP ook uitpakken met een mooi design. Het naadloze uiterlijk en een aluminiumframe moeten deze smartphone dan ook licht maar stevig tegelijkertijd maken. De liefhebbers van muziek krijgen een klein extraatje door het transparante element dat uitgerust is met aanpasbare verlichting, dat op het ritme van je muziek oplicht. Verder kreeg de Xperia SP NFC, 4G-connectiviteit en een 8-megapixel camera met Exmor RS for mobile, HDR en Superior Auto mee.

De Xperia L staat een trapje lager, maar is wel voorzien van dezelfde camerakwaliteiten als de SP: een 8-megapixel fast-capture met High Dynamic Range (HDR), dat ervoor zorgt dat zowel foto’s als video’s ook in donkere lichtomstandigheden. Met de speciale cameratoets die binnen iets meer dan een seconde je telefoon van slaapstand naar camerastand doet gaan, zelfs als het scherm is vergrendeld. Ook voorzien zijn een 4.3-inch FWVGA-scherm, NFC, dual core-processor en een staminamodus voor een langere batterijduur.

Prijs van de Xperia SP is  € 399 en van de Xperia L  € 279.
Beide toestellen zullen vanaf het tweede kwartaal bereikbaar zijn.
 

Xperia SP



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify