05Jun2012

Sony breidt Xperia-gamma uit met waterdichte smartphones



Mobiele telefoons worden steeds dunner, lichter en beschikken over steeds groter wordende schermen. Dit geeft deze toestellen een moderner en stijlvoller uiterlijk en maakt ze aangenamer om mee te werken. Maar tegelijkertijd worden smartphones de dag van vandaag ook steeds fragieler en gaan ze sneller kapot dan de stevige gsm’s van pakweg tien jaar geleden. Steeds meer fabrikanten voorzien voor hun nieuwe smartphones dan ook een stevigere opbouw en een duurzaam ontwerp, zonder daarbij het stijlgevoel uit het oog te verliezen. Met de lancering van de Xperia acro S en de Xperia go wil Sony dan ook robuustheid koppelen aan design.

Zo kregen beide toestellen het typische Xperia-uiterlijk mee en beschikken ze ook over de laatste technologische snufjes. Zowel de acro S als de go krijgen de Music Unlimited- en Video Unlimited-software standaard ingebouwd en beschikken allebei over een Reality Display met Mobile BRAVIA Engine, bekend van de televisietoestellen van Sony, en DLNA.

Bij de Xperia go gaat het om een 3.5-inch scherm dat dankzij Sony’s beeldtechniek een haarscherp beeld moet leveren. Het scherm is gemaakt van krasbestendig mineraalglas en kan je zonder problemen met natte vingers bedienen. Het toestel is verder ook voorzien van een 5 megapixel fast capture-camera, waarmee je in iets meer dan één seconde van de slaapstand naar fotograferen overschakelt.

De Xperia go kreeg de IP67-classificatie: het hoogste niveau van stof- en waterbestendigheid voor smartphones. Concreet betekent het dat dit toestel volledig beschermd is tegen stof en je het gedurende een half uur tussen 15 cm en 1 m in water kan onderdompelen, zonder dat het toestel enige schade oploopt. Onder de motorkap vind je een 1 GHz dual core-processor en Android 2.3 (Gingerbread) als besturingssysteem, dat je later naar 4.0 (Ice Cream Sandwich) kan upgraden. Verkrijgbaar in zwart, wit en geel.

Ook de Xperia acro S koppelt stijl aan duurzaamheid. Op deze smartphone vind je een 4.3-inch HD Reality Display, 12 megapixel fast capture-camera met 1080p-HD video-opname, een 1.3 megapixel camera achteraan met 720p HD-filmmogelijkheid vooraan, een 1.5 GHz dual core-processor en PlayStation-certificering. Het toestel wordt gelanceerd met Android 4.0 als besturingssysteem.

Net als bij de Xperia go is het scherm van de acro S van krasbestendig mineraalglas gemaakt en kan het met natte vingers bediend worden. Deze smartphone kreeg de IP57-classificatie mee, wat inhoudt dat het toestel beschermd is tegen het binnendringen van stof (geen schadelijke stoffen) en de effecten van onderdompeling in water tussen de 15 cm en 1 m gedurende een half uur. Verkrijgbaar in het zwart, wit en roze.

Zowel de Xperia go als de Xperia acro S mag je in het derde kwartaal van 2012 in de winkels verwachten. De adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Xperia Go



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify