26Sep2012

Sony Xperia Ion nu in voorraad !



Sinds Sony partnerbedrijf Ericsson overnam, lanceerde het bedrijf al heel wat Xperia-smartphones van de nieuwe generatie. Zo waren de Xperia S, P en sola toestellen binnen het middensegment, terwijl de Xperia U, miro en tipo zich op een jonger publiek richtten. De Xperia acro S en go waren dankzij hun waterdichte eigenschappen dan weer ideaal voor de avonturiers onder ons. Met de Xperia ion introduceert Sony nu ook een high-end toestel binnen de nieuwe smartphonelijn.

Zo kreeg deze smartphone een 4.6-inch BRAVIA-scherm mee, meteen het grootste scherm van alle Xperia-toestellen tot nu toe. Zoals steeds wordt dezelfde technologie gebruikt die Sony ook toepast in zijn televisietoestellen, waardoor de ion over de Reality Bravia Display-engine beschikt en een HD-resolutie van 1280 x 720p biedt. Onder de motorkap vind je een 1,5 GHz dual core-processor.

Ook qua camera’s steekt dit apparaat boven zijn voorgangers uit: aan de achterzijde bevindt zich een 12-megapixel met Full HD Exmor videofunctie die in minder dan twee seconden geactiveerd wordt. Vooraan zit een 720p-toestel waarmee je HD-video mee kan vastleggen. Voor de muziekfanaten voorziet Sony de xLOUD audiotechnologie en 3D surround sound voor een beter geluid. De vooraf geïnstalleerde app van de Music Unlimited-dienst biedt meteen toegang tot je favoriete nummers.

Qua connectiviteit is de Xperia ion van geen kleintje vervaard: via DLNA kan je het toestel snel in je thuisnetwerk opnemen en bestanden delen, terwijl je ook de HDMI-poort kan gebruiken om via een draad je bestanden te delen op grotere schermen zoals televisies. Deze smartphone is ook uitgerust met Near Field Communication (NFC), waardoor je met allerlei apparaten die compatibel zijn met deze techniek kan communiceren. Zo kan je bijvoorbeeld SmartTags gebruiken, die automatisch bepaalde instellingen voor je smartphone laden. Op een SmartTag in je auto kan je bijvoorbeeld instellen om de gps van je Xperia ion automatisch te starten, terwijl je SmartTag in de slaapkamer de stille modus activeert.

De Xperia ion is nu beschikbaar in het zwart met metallic afwerking en draait op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Prijs is 529€ inclusief DK-20 docking, of 19€ met een King70 abonnement.


Hier vind je nóg meer info

Sony Xperia Ion Black nu in voorraad !



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify