02Mei2018

Breng het festival overal met je mee met Sony’s nieuwe speakers!De lente is eindelijk begonnen en Sony wil je al meteen in de festival mood krijgen met een reeks nieuwe speakers. Onlangs onthulde het bedrijf de SRS-XB41. SRS-XB31, SRS-XB21, en de kleine XB10. De eerste drie speakers brengen je helemaal in zomerse sferen met gezellige kleurtjes en EXTRA BASS. Het kleintje heb je gewoon standaard bij je om onderweg voor lekkere beats te zorgen.
 

Sony SRS-XB41

De Sony SRS-XB41 is de grootste speaker van de groep en brengt het festival gevoel overal met je mee. De speaker komt met een ingebouwd handvat om hem makkelijk vast te houden en lekker boven je hoofd te houden tijdens het dansen. Terwijl je dat doet, kun je meteen de DJ uithangen, door hem op verschillende plaatsen aan te raken.
Dit zorgt voor verschillende effecten zoals een scratch, kick-drum, snare of cowbell. Door zacht of juist hard op de speaker te tikken kun je op de beat het volume regelen.
Als je even moe bent om als dansende DJ te fungeren en zin hebt in een live optreden, druk je op de LIVE SOUND knop voor een compleet ander geluid. Hiermee omhul je jezelf in een driedimensionale geluidservaring.
Doordat de speaker wat hoekiger is, wordt het geluid beter verspreid voor een betere festival vibe. EXTRA BASS zorgt er verder voor dat de diepe tonen helemaal door je lichaam gaan.
Een feestje is niet compleet zonder lichten en ook daar zorgt de speaker voor. Zo is er rondom de speaker draadverlichting aanwezig om voor vrolijke kleurtjes op de maat van de muziek te zorgen. Je kunt ook gaan voor de knipperende stroboscoop en er is ook een speakerlampje, zodat je het apparaat niet kwijtraakt.
Als je het echt bont wilt maken, koppel je verschillende speakers aan de SRS-XB41 via Bluetooth om je beats overal te verspreiden, Je kunt tot maar liefst 100 speakers verbinden om een Wireless Party Chain te creëren. Verder hoef je je ook geen zorgen te maken over water, want daar is de speaker tegen bestand.

Sony SRS-XB31

De SRS-SB31 is wat kleiner dan de XB41, maar brengt je ook in de hogere festival sferen. Ook hier vinden we de verbeterde LIVE SOUND mogelijkheid van de XB41 en kunnen we genieten van EXTRA BASS. Om het feest op gang te krijgen heeft ook deze speaker draadverlichting en zorgt de knipperende stroboscoop voor een extra flitsende verlichting.
Niet alleen jij geniet van je favoriete beats, maar de verlichting doet vrolijk mee op de maat. Verder kun je ook hier weer het festival behoorlijk ver verspreiden door tot 100 extra speakers te koppelen aan de SRS-SB31 en met de IP67 certificering kun je de speaker gewoon onder de kraan houden.

Sony SRS-XB21

De SRS-XB21 is weer een stapje kleiner dan de SB31 om voor een mini festivalgevoel te zorgen. De kleine speaker stop je zo in je tas om spontaan overal een feestje te kunnen beginnen. Met deze compacte speaker kun je ook uit je dak gaan met de LIVE SOUND modus en EXTRA BASS.
Je krijgt geen knipperende stroboscoop en speakerlampje, maar wel de vrolijke draadverlichting die met de beat meedoet. De SRS-SB21 is een kleintje, maar kun je zoveel groter maken door hem te koppelen aan maximaal 100 andere speakers.

Sony SRS-XB10

De allerkleinste speaker in de serie is de XB10. Deze kun je echt overal mee naartoe nemen en is in principe gewoon een klein cilindertje. Ondanks zijn formaat zorgt het apparaatje toch voor een lekkere bass met de EXTRA BASS feature. Zowel binnen als buiten kun je genieten van je muziek, want het speakertje kan wel tegen wat regen. Verder is de speaker uitgerust met een batterij, welke goed is voor 16 uur aan luisterplezier.

Prijs en beschikbaarheid speakers

De SRS-XB41, XB31 en XB21 zijn beschikbaar in de kleuren rood, blauw, wit en zwart. Als je gaat voor de XB31 of XB21 kun je ook nog voor een gele variant gaan. De kleine XB10 kun je kopen in de kleuren rood, geel, groen, blauw, wit en zwart.
Als we kijken naar de prijzen, is de grootste XB41 het duurst met een prijskaartje van 230 euro. Daarna  volgt de XB31 met een prijs van 170 euro. De XB21 en XB10 kosten respectievelijk 120 euro en 60 euro.

Bronnen:
https://www.want.nl/sony-srs-xb-festival-speakers/
https://www.sony.be/nl/electronics/draadloze-luidsprekers-docks/t/draadloze-luidsprekers
 

Sony EXTRA BASS™ Wireless Speakers SRS-XB41, SRS-XB31, SRS-XB21 Tags: audio -