29Nov2010

Intelligente sensoren in televisies
Intelligente aanwezigheidssensor
De intelligente aanwezigheidssensor in de BRAVIA LX900 gebruikt een geavanceerde technologie voor gezichtsherkenning waarmee kan worden vastgesteld wie er kijkt. Deze technologieoptimaliseert automatisch de geluids- en beeldkwaliteit voor degenen die niet recht voor de televisie zitten, waarschuwt kinderen als zij te dicht bij de tv zitten en dimmen zelfs het beeld of schakelen de tv helemaal uit als niemand kijkt.


Lichtsensor
De lichtsensor in bepaalde BRAVIA-modellen detecteert automatisch het lichtniveau in een kamer en past de helderheid van het scherm daarop aan. In een donkere kamer gebruikt de tv dan minder stroom doordat de helderheid van het scherm wordt gedimd, zonder verlies van beeldkwaliteit. Wanneer er vervolgens lampen worden ingeschakeld, wordt het beeld automatisch helderder.


Ambient Sensor
De Ambient Sensor is ingebouwd in bepaalde tv's en zorgt ervoor dat de lichtsensor meer zaken detecteert door ook de kleurtemperatuur van het omgevingslicht in de kamer te meten en de beeldkwaliteit dienovereenkomstig aan te passen. Het licht van bijvoorbeeld lampen in een huis heeft een hoog niveau blauw. Als gevolg daarvan wordt het beeld van de televisie iets meer geel gemaakt. Dat betekent dat het beeld altijd optimaal is, ongeacht op welk moment van de dag u tv zit te kijken.
 

Aanwezigheidssensor
De aanwezigheidssensor gebruikt een intelligente infraroodtechnologie voor het detecteren van lichaamsbeweging en lichaamswarmte recht voor de tv. Als u dus de kamer uitgaat, wordt het beeld automatisch na een bepaalde tijd uitgeschakeld. Het geluid blijft aan en het beeld wordt weer ingeschakeld wanneer u terugkomt. Als u helemaal niet terugkomt, zorgt de aanwezigheidssensor ervoor dat de tv op stand-by wordt gezet om energie en geld te besparen.Tags: televisie - meubel -