03Maa2011

Sony hangt tv in de cloud



Internetfuncties uitgebreid
Sony zet in 2011 sterk in op internet op je tv. Alle nieuwe modellen zullen wifi ingebouwd hebben en krijgen ook andere snufjes aan boord. Zo zal je via USB rechtstreeks op een externe harde schijf kunnen opnemen, zij het wel enkel met een specifiek exemplaar dat de opgenomen beelden ook enkel op jouw tv zal kunnen afspelen.

Sluit je een webcam aan, dan kan je voortaan ook Skypen via je televisie. De nieuwe Bravia's zullen over een nieuwe beeldverwerkingsprocessor beschikken. Die krijgt de naam X-Reality en moet de matige kwaliteit van vaak sterk gecomprimeerde onlinevideobeelden gaan optimaliseren voor televisie.

Smartphone-apps
Voor smartphonebezitters komt er zowel een iPhone- als een Android-app om je telefoon in een afstandsbediening te veranderen, die meteen ook over enkele speciale functies beschikt. Zo kan je met TrackID tijdens het kijken achterhalen welk nummer er in de serie of film wordt afgespeeld, net zoals pakweg Shazam dat op de radio kan.

Voor 3D-televisies werd er een nieuwe Active Shutter-bril voorgesteld, die voortaan ook via USB opgeladen kan worden.

In maart worden alvast drie nieuwe televisies gelanceerd. De KDL-32EX720 (800 euro), de KDL-37EX720 (900 euro) en de KDL-40EX720 (1.000 euro). Een maand later komt daar nog de KDL-46EX720 bij, maar daarvan is nog geen richtprijs bekend.

 



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify