26Nov2012

Sony Xperia Tablet, tablet voor het gezin



Design
De Sony Xperia Tablet S heeft zijn aparte vorm behouden, wel zijn er een aantal subtiele veranderingen aangebracht. Deze tablet valt op door de vouw die aan de achterzijde zit, sommigen vergelijken het met een omgevouwen magazine. Deze vouw is een stuk kleiner en dunner gemaakt om zo het formaat en het gewicht van de tablet terug te brengen. Dat is inderdaad gelukt, want hij voelt een stuk lichter aan en gelukkig is het ontwerp gebleven: de wijze waarop de voorzijde ombuigt naar achteren vind ik nog steeds heel erg mooi.
Aan de rechterzijde zitten de knoppen voor het aan-en uitzetten en het volume, deze zitten bovenaan en ‘tussen’ de vouw waardoor ze makkelijk te vinden zijn zonder de tablet te kantelen. Aan de linkerzijde zit de koptelefoonaansluiting daarnaast een klepje waar je de SD-kaart in kunt stoppen.
Aan de achterzijde heeft de tablet een flinke 8 megapixelcamera en aan de onderzijde het klepje voor de aansluiting van de connector. Onderaan vinden we ook de twee geluidsboxen.
De voorzijde heeft een 1 megapixelcamera om te kunnen videobellen/hangouten en dergelijke. Het scherm ligt ontzettend mooi in de behuizing en geeft de tablet een strakke en egale uitstraling. Het materiaal waarvan de tablet is gemaakt is aluminium (het kwam op mij over als kunststof), de vouw aan de achterzijde is opgeruwd om hem beter in de hand te laten liggen.
Het design is strak en anders en dat in een markt waar alles een beetje een eenheidsworst is. Het gebruikte materiaal en de wijze waarop de voorzijde naar achteren lijkt de krullen geven de Sony Xperia Tablet S een hele chique en eigen vormgeving.


Specificaties
De Sony Xperia Tablet S beschikt over een Nvidia Tegra 3-chipset met quad-coreprocessor die geklokt is op 1,3 Ghz.

Androidversie Android 4.0.3
Scherm 9.4 inch
Schermresolutie 1280 x 800
Touchscreen Capacitive
Toetsenbord Virtueel
Processor NVIDIA Tegra 3 quad-core, 1.3 Ghz, ARM Cortex-A9
ROM geheugen 16GB
RAM geheugen 1GB
Geheugenslot microSD
Wi-fi 802.11b/g/n
USB Ja
Bluetooth 3.0
Hoofdtelefoon 3.5 mm audio jack
GPS Ja
Kompas Nee
Accelerometer Ja
Gyroscoop Ja
NFC-chip Ja
DLNA Ja
Camera 1 megapixel voor, 8 megapixel achterzijde
Video Ja
Flits Nee
Batterij onbekend mAh
Afmetingen 239.8 x 174.4 x 11.85 mm
Gewicht 585 gram



Scherm
De tablet beschikt over een 9.4 inch IPS LCD-display en is voorzien van de TruBlack techniek van Sony zelf. Deze techniek zorgt voor een beter contrast, hogere zwartwaarden en een betere kijkhoek, en op alle drie die punten scoort de tablet goed. De resolutie van het beeldscherm is 1280×800 pixels, dit kom je doorgaans tegen in de tablets met de 10.1-schermen. Het scherm van de Sony Xperia Tablet S heeft dus meer pixels per inch (ppi) en is hierdoor scherper dan zijn grotere concurrenten.
Extraatje bij deze tablet is dat hij spatwaterdicht is. Dat wil niet zeggen dat je ermee onder water kunt maar hij mag wel degelijk nat worden.


Camera
Sony heeft aan de achterzijde een 8 megapixel-camera gestopt net als bijvoorbeeld bij de ASUS Transformer Prime. De camera maakt aardige foto’s. Natuurlijk kun je ook filmen met de camera. De overgangen van licht naar donker worden continu gecorrigeerd. De kleuren die de tablet weergeeft zijn wel prettig en komen dichtbij de werkelijkheid. De interface van de camera werkt wel erg prettig door de filmstrip aan de onderzijde en alle knoppen die makkelijk bereikbaar zijn.


Software
Sony heeft de Android 4.0-versie op de tablet voorzien van een flink stuk eigen content. Wanneer we naar het thuisscherm kijken dan zien we daar een aantal toevoegingen van de hand van Sony. Linksboven aan zien we een aantal snelkoppeling naar de camera, de mail-app en de instellingen en rechts zien we de knop voor de gastmodus en de apptray.
Onderaan in het midden kunnen we de mini-apps en de afstandsbediening activeren. Deze mini-apps zijn handige popups die overal op het scherm kunt positioneren en die je bijvoorbeeld de calculator laten gebruiken of een memo laten schrijven. De afstandsbediening is een echt belangrijk verkoopargument voor de Xperia Tablet S, ik heb al verschillende apparaten erop aangesloten en het werkt echt prima. Met deze functie wordt deze tablet nog meer een product voor familiegebruik.
Er zijn ook een aantal eigen applicaties en diensten toegevoegd aan de tablet, Sociallife, Sony Select, Walkman, Album, Films, Reader by Sony en Music unlimited. Reader, Films en Music Unlimited maken gebruik van het eigen netwerk om muziek en dergelijke aan je te verkopen. Elke applicatie doet prima zijn werk en wanneer je Music Unlimited gebruikt, kun je deze mooi in de Walkman-applicatie integreren.


Gastmodus
Sony was de eerste die met de gastmodus in een tablet kwam. Omdat deze tablet vooral in het gezin gebruikt zal worden, wil je natuurlijk niet dat bijvoorbeeld de kinderen bij de berichten van de ouders kunnen komen. Met de gastmodus kun je de kinderen heel eenvoudig een eigen profiel geven en zelf bepalen welke apps ze wel en niet mogen gebruiken. Iedereen kan vanaf het thuisscherm zijn eigen profiel opstarten.


Accu
Om de accu echt te testen moet je een apparaat eigenlijk voor lange tijd gebruiken en die tijd heb je meestal niet wanneer je een apparaat test. Maar voor wat ik gezien heb doet de accu op de Xperia Tabket S erg goed zijn best en kun je er lang genoeg gebruik van maken voordat hij aan het stroom moet.


Conclusie
Sony heeft met de Tablet Xperia S weer een stap vooruit gemaakt. Een ieder zal dat verschillend bekijken, maar ik denk dat dat deze tabket bij iedereen die hem gaat gebruiken goed in de smaak gaat vallen. Dit model is gemaakt voor het gebruik in de huiskamer met de infrarood-afstandsbediening, de gastmodus en alle extra’s van Sony zoals Music Unlimited.

Prijzen toestellen & accessoires
Bekijk hier een overzicht met de prijs van de tablet en alle beschikbare accessoires.

Xperia Tablet S -The most immersive Xperia experience



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify