21Mei2013

Met de tablet in bad



Dat de namen van de Xperia Z-smartphone en de nieuwe tablet zo op elkaar lijken, is geen toeval. Sony promoot de Xperia Tablet Z immers als ‘de grote broer’ van de telefoon. Net als de Xperia Z is de nieuwe tablet uitgerust met het OmniBalance-design dat gemakkelijker in de hand moet liggen. De tablet kreeg hetzelfde design mee als de smartphone en beschikt uiteraard ook over het Android-besturingssysteem.

En daar stopt de gelijkenis niet. Heel opvallend is het feit dat de Xperia Tablet Z net als de smartphone een IP57-waarde meekrijgt, wat inhoudt dat het toestel volledig waterdicht is tot op 1 meter diepte. Wil je je tablet in de keuken gebruiken of meenemen in bad, dan kan dat zonder problemen. Met een dikte van slechts 6,9 mm en gewicht van 495 gram is de Xperia Tablet Z bovendien de dunste 10-inch tablet die je vandaag op de markt vindt.

Dat 10.1-inch scherm bestaat uit een Full HD WUXGA Display, ondersteund door de Mobile BRAVIA Engine 2. Het toestel is verder uitgerust met een 8-megapixel camera achteraan en een 2-megapixel variant aan de voorzijde. Ook qua geluid moet de Xperia Tablet Z degelijkheid uitstralen dankzij de S-Force Front Surround 3D in combinatie met de Clear Audio+-modus en twee geïmplementeerde speakers met vier ‘speakerkamers’ in de linker- en rechterhoek. De batterij krijgt een extra duwtje in de rug door de STAMINA-modus die de levensduur aanzienlijk verhoogt. Onder de motorkap vind je de Qualcomm Snapdragon S4 Pro quad core-processor, waardoor de Xperia Tablet Z de eerste tablet wordt die met deze processor is uitgerust.

Een van Sony’s codewoorden van 2013 is NFC. De fabrikant lanceerde dit jaar al heel wat apparaten met deze communicatietechniek, waaronder de Xperia Tablet Z. Ook onder meer televisies, smartphones en muzieksystemen zijn met NFC uitgerust, waardoor je in je woonkamer een uitgebreid Sony-ecosysteem kan creëren waarbij je via een simpele tik je bestanden zoals foto’s, muziek en filmpjes kan delen tussen verschillende apparaten.

De Xperia Tablet Z is verkrijgbaar in 4G- of 16/32Gb wifi-versie

Prijzen:
Xperia Tablet Z 16Gb : € 499
Xperia Tablet Z 32Gb:  € 549
Xperia Tablet Z 16Gb 4G:  € 629

Meer info

Xperia Tablet Z Official Promo - Experience the best of Sony in a Tablet



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify