14Maa2013

Sony komt met ‘Zwitsers zakmes’ voor smartphones en tablets.



De Portable Wireless Server WG-C10, zoals het toestelletje voluit heet, is een heus Zwitsers zakmes voor mobiele toestellen. Om te beginnen kan je het apparaat gebruiken als extra opslagruimte door er een SD-kaart, Memory Stick Duo of USB-geheugen in te prikken. Via de speciale PWS Manager-app voor Android en iOS is die extra capaciteit dan draadloos (via WiFi) toegankelijk vanaf je smartphone of tablet. Of je naast mediabestanden en documenten ook apps in dat extra geheugen kwijt kan is niet meteen duidelijk. Bij Android wellicht wel, maar onder iOS vermoedelijk niet. Overigens kan je de WG-C10 ook gebruiken als geheugenkaartlezer voor je pc – draadloos of gewoon bekabeld via een USB-snoer.

Het apparaatje fungeert tevens als ‘missing link’ tussen een traditionele digitale camera en een smartphone. Een professionele fotograaf kan de WG-C10 bijvoorbeeld gebruiken om de beelden op z’n geheugenkaart onmiddellijk naar een opdrachtgever te e-mailen, via de 3G-verbinding op zijn smartphone. Met hetzelfde gemak post je je vakantiefoto’s op Facebook of zet je de beelden van je camcorder op YouTube, terwijl je op dat Italiaanse terrasje met gratis WiFi van een heerlijke cappuccino geniet.

Nog noemenswaardig is dat de Portable Wireless Server informatie kan streamen naar wel acht toestellen tegelijk (iOS, Android, Windows-pc en Mac). Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om met meerdere mensen naar een slideshow te kijken of een PowerPoint-presentatie te volgen, ieder op z’n eigen scherm. Tot slot doet de WG-C10 ook nog dienst als reserve-accu, waarmee je de batterij van je smartphone of tablet op elk moment kan bijtanken. De Portable Wireless Server ligt vanaf de zomer in de winkel, maar een prijs heeft Sony nog niet bekend gemaakt.

Bron: http://blogs.tijd.be/tzine/2013/03/sony-komt-met-zwitsers-zakmes-voor-smartphones-en-tablets.html#ixzz2NV0opSIx



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify