04Apr2014

Sony Vaio Tap 11



De Sony Vaio Tap 11 is niet echt een laptop, maar eerder een tablet waar je productief mee kan werken. De tablet wordt standaard met een draadloos toetsenbord geleverd, waarin ook een extra batterij zit om de tablet op te laden wanneer de nood hoog is.

Wie zoekt naar bluetooth-instellingen moet niet verder zoeken: Sony maakt gebruik van radiofrequentie (RF) om verbinding met het toetsenbord te maken, waardoor je dit draadloos toetsenbord met geen enkele andere tablet kan gebruiken. Groot pluspunt: je hoeft het ding niet te ‘pairen’ bij een nieuwe connectie waardoor die supersnel gaat.

Scherm en toetsenbord zijn los van elkaar, heb je iets in de buurt om de Tap 11 op te plaatsen? Dan kan je het toetsenbord ook op je schoot nemen en zo verder werken. Het RF-toetsenbord werkt zonder problemen tot op 10 meter afstand. Als je wat ‘mikt’, lukt 15 meter ook nog. Dankzij de geïntegreerde magneet klik je het toetsenbord handig op het scherm, zodat het beschermd is tijdens transport. De aluminium onderkant ziet er trouwens best wel mooi uit, samen met de mat witte achterkant.

Meestal is een tablet fluisterstil, maar in de Tap 11 zit een Intel Pentium 3560Y-processor. Die is heel energiezuinig, maar af en toe hoor je de ventilator draaien. De term ‘Pentium-processor’ doet trouwens direct vermoeden dat je met een traag apparaat te maken hebt, maar de snelle 128 GB SSD countert dat goed. Enkel wanneer je sterk gaat multitasken of wanneer je grafisch intensieve taken doet, krijgt de Tap 11 het moeilijk. Een spelletje spelen hoeft ook niet, want daarvoor is de grafische chip te zwak. Bij licht gebruik houdt hij het iets meer dan zes uur uit. Wanneer je de Tap 11 intensief gebruikt, mag je dat aantal halveren.

Het 11,6 inch aanraakscherm heeft een Full HD-resolutie en ziet er bijzonder goed uit. De kijkhoeken zijn prima en ook de helderheid is prima. Het kleine ‘pootje’ achteraan laat je toe om de tablet in zowat elke hoek te stallen, zoals je graag zou werken. Ondanks het dunne profiel is er een USB 3.0-aansluiting aanwezig, een zeldzaamheid bij tablets. Daaronder zit zelfs nog een Micro-HDMI-aansluiting. De internetaansluiting? Die zit op de voedingsadapter, net zoals de Vaio Pro 13. Op de voedingsadapter zit namelijk een USB-aansluiting, handig om je smartphone of tablet mee op te laden! In de doos zit een netwerkadapter die je op de USB-aansluiting van de voeding klikt. Daarin kan je een netwerkkabel aansluiten en draadloos verbinding maken met de laptop via wifi.

Specificaties Sony Vaio Tap 11 (SSVT1121B2EW):
CPU: Intel Pentium 3560Y
RAM: 4 GB
GPU: Intel HD Graphics
Opslag: 128 GB SSD
Scherm: 11,6", glossy, 1.920 x 1.080 pixels
OS: Windows 8.1
Prijs: € 849

Meer info
 

VAIO® Tap 11 | Official Release



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify