26Apr2011

Sony pakt uit met twee nieuwe tabletcomputers



Sony heeft twee versies van de tabletcomputer.
De tablets zijn beiden uitgerust met Android 3.0 (Honeycomb) en ondersteunen WiFi en WAN (3G/4G). Naast het surfen op internet en het versturen van e-mail krijgen gebruikers hierdoor ook overal toegang tot digitale content als video's, PlayStation-games en boeken via Sony’s premium netwerkdiensten.


De S1 heeft een scherm van bijna 25 centimeter diagonaal, twee camera's en een WiFi-aansluiting.
Deze gadget valt vooral op door het afwijkende design, waarbij de tablet de vorm heeft van een tijdschrift waarvan een pagina over de achterkant is geslagen. Dit zorgt er volgens de fabrikant voor dat de tablet prettiger in de hand ligt en dat hier langer op gewerkt kan worden.
De S1 draait op een Tegra 2-processor, heeft zowel een camera aan de voorkant als de achterkant en beschikt over Sony’s aangepaste Quick & Smooth-interface. Door de ingebouwde infrarood-functie is de tablet ook als afstandsbediening te gebruiken voor Sony-apparaten.

De S2 heeft twee schermen en kan in twee geplooid worden.
Deze is iets omvangrijker dan een smartphone, maar kleiner dan de iPad.
De Sony Tablet S2 heeft twee 5,5-inch displays (1024 x 480) die zijn in te klappen. In tegenstelling tot bestaande tablets kunnen bij deze dual-screen tablet de displays gebruikt worden als één groot beeldscherm. Ook is het mogelijk deze voor verschillende taken te gebruiken, zoals het afspelen van een video op één scherm en de bedieningsknoppen op het andere scherm. Verder draait de tablet op een Tegra 2-processor en zit er een camera op.

Cloud-based diensten
'Sony Tablet levert een entertainment-ervaring waarbij gebruikers onderweg en wanneer ze maar willen kunnen genieten van cloud-based diensten. Wij hebben als doel het creëren van een nieuwe levensstijl door consumenten hardware, waaronder Sony Tablet, te integreren met content en netwerken', aldus Kunimasa Suzuki, senior vice president van Sony.
Sony zal online producten verkopen voor de tabletcomputer. Gebruikers zullen bijvoorbeeld muziek, video's en digitale boeken kunnen downloaden. Er zijn ook spelletjes beschikbaar die oorspronkelijk werden ontwikkeld voor de PlayStation.

De Sony Tablet S1 en S2 worden eind dit jaar wereldwijd gelanceerd. Over een prijs heeft de Japanse fabrikant nog niets bekend gemaakt.

Sony laat nieuwe Honeycomb-tablets S1 en S2 zien in filmpje



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify