08Sep2012

IFA-Special: Sony verrast met 20-inch reuzentablet



Sony profileert de VAIO Tap 20 als een nieuw type pc voor de hele familie. Het toestel draait Windows 8, wordt geleverd met een draadloze muis-toetsenbordcombinatie en ziet er op het eerste gezicht uit als een gewone all-in-one desktopcomputer.
Dankzij het 20-inch grote aanraakscherm, met 10-punts multitouch-bediening, kan je deze VAIO echter ook als een reuzentablet gebruiken. Met 5,2 kilogram is het toestel natuurlijk niet bepaald portable, maar op schoot valt er aardig mee te werken. Als tablet komt de Tap 20 evenwel het best tot z’n recht als je 'm vlak op de salon- of eettafel legt (de verstelbare stand is inklapbaar), zodat je er met een aantal gezinsleden tegelijk mee aan de slag kan. Met het bijgeleverde programma Family Paint (what’s in a name) kan je bijvoorbeeld met z’n tweeën tegelijk tekenen en schilderen, en we zagen op de stand ook al enkele games om tegen elkaar te spelen, waaronder een voetbalspel.

Het programma Fingertapps Organizer is dan weer een handige familiekalender waarin ieder gezinslid eenvoudig z’n eigen afspraken kan invoeren en virtuele post-its kan plakken. Tegelijk zie je in een oogopslag wat de andere huisgenoten op hun programma hebben staan. Maar ook bestaande toepassingen krijgen een extra dimensie op de VAIO Tap 20. Zo heb je met Bing Maps (Microsofts tegenhanger van Google Maps) wel een héle coole digitale atlas in je handen, zie je je Skype-gesprekspartner plots op ware grootte en beschik je over een digitaal fotoalbum om u tegen te zeggen.

Wat de technische specificaties betreft: de VAIO Tap 20 is uitgerust met een Intel Core i3-processor, 4 gigabyte werkgeheugen, een 750 GB harddisk en een oplaadbare batterij die tot vier uur meegaat. Andere features zijn NFC (Near Field Communication), WiFi en Bluetooth, USB 3.0, een geheugenkaartlezer, hd-webcam en 2.1-kanaals luidsprekers met S-Force Front Surround 3D. Het toestel verschijnt eind oktober voor 1.100 euro op de markt.

Hands-on: Sony Vaio Tap 20



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify