28Okt2013

Microsoft brengt update voor Windows 8



Vorig jaar vernieuwde Microsoft grondig zijn Windows-besturingssysteem met de komst van Windows 8. Windows mag dan wel nog steeds het populairste besturingssysteem voor de computer zijn, de laatste jaren veranderde de markt steeds meer naar aanraakschermen, een intuïtiever design en een app-georiënteerd gebruik. Microsoft speelde daarop in met een aanraakgevoelig systeem en een volledig vernieuwd uiterlijk.
Windows 8 kreeg echter meteen al wat kritiek te verwerken, vooral door het ontbreken van de traditionele startknop. Microsoft wil met de Windows 8.1-update dan ook meer gebruiksvriendelijkheid aan de dag leggen.

Wat verandert er?
De verandering waar de meeste Windows 8-gebruikers naar zullen uitkijken, is de terugkeer van de startknop. Dit is meteen ook de meest ingrijpende verandering. Via de startknop zal je zoals gewoonlijk opnieuw snel naar de instellingen van je computer en dergelijke gaan.
Zoals eerder aangegeven, zet Windows 8.1 ook meer in op personalisering. Je kan daarbij de grootte van de tegels in je startscherm aanpassen en bovendien zijn er meer bureabladachtergronden en kleuren beschikbaar. Je kan ook kiezen hoe Windows opgestart wordt: via het startscherm of direct via het vertrouwde bureaublad.
De Windows-update maakt het ook mogelijk om verschillende apps naast elkaar te bekijken en de schermgrootte ervan aan te passen. Gebruikers kunnen door de betere ondersteuning voor meerdere schermen het bureaublad of de apps van de Windows Store op het even welk scherm bekijken, of zelfs op meerdere schermen tegelijk.
Ook zoeken moet gemakkelijker gaan dankzij Bing Smart Search. Of een document nu op je pc, een SkyDrive-fotoalbum, in Xbox Music of online staat: je moet het zo terugvinden.

In tegenstelling tot Windows 8, biedt Windows 8.1 wel een hele reeks apps en diensten van op het startscherm, zoals Skype, Mail of Xbox Video.
Microsoft vernieuwt niet enkel zijn besturingssysteem, ook Internet Explorer krijgt een nieuwe versie. IE 11 moet sneller zijn, beter aangepast zijn op aanraakschermen en synchroniseert automatisch met andere Windows-toestellen. Zo heb je je opgeslagen favorieten en instellingen snel op elke computer bij de hand.
Windows 8.1 is volledig gratis voor wie momenteel al Windows 8 gebruikt. Is Windows 8 nieuw voor je, dan betaal je 199,99 euro voor de gewone versie en 279,99 euro voor de Pro-versie.

Windows 8.1 Official



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify