04Apr2014

Sony VAIO Pro 13



Mini Router, Core i3 en Toshiba SSD
Het is een echte laptop anno 2014, voorzien van een dual-core ‘Ultrabook’-processor, een SSD en een Full HD (IPS) aanraakscherm. Een combinatie die zelfs in deze variant met een Core i3-4010U behoorlijk vlot werkt. Goed, het zou niet de door ons geadviseerde processor zijn – je kunt dan beter kiezen voor een versie met een turbo-mode zoals de Core i5-4200U, maar toch: als je taken bestaan uit Internet, Office en wat andere niet te veel inspanning vereisende taken van de processor dan kun je hier prima mee uit de voeten.
Die Core i3-4010U is een dual-core processor met ingebouwde Intel HD Graphics 4400. Hij werkt op 1,7 GHz (vast) en heeft HyperThreading. De Sony heeft 4 GB werkgeheugen aan boord en de SSD is komt uit de fabrieken van Toshiba. Kijken we verder rond in de laptop dan treffen we ook een keurige 802.11n Intel 7260-adapter aan met 2,4 en 5 GHz-ondersteuning en een prettig Full HD-aanraakscherm. Voor dit prijskaartje is het best een mooie configuratie.
In de doos vind je net een handige voedingsadapter met een USB-aansluiting waarmee je bijvoorbeeld je smartphone kunt opladen. Ook die handige mini router die je op de adapter kunt klikken vinden we in de doos. Die router vormt een mooi alternatief voor het ontbreken van een vaste netwerkaansluiting. Je kunt er een netwerkkabel op plaatsen en vervolgens ook bijvoorbeeld je smartphone toegang geven tot je eigen draadloze netwerk. Qua aansluitingen: hij heeft twee USB 3.0-aansluitingen, een geheugenkaartlezer en HDMI. Onderop vind je nog een mogelijkheid een tweede accu aan te sluiten.

Scherm
We bekijken ook het scherm van de Sony VAIO Pro 13. Deze heeft een diagonaal van 13,3 inch en is voorzien van een IPS paneel. De maximale resolutie is 1920x1080 pixels. Belangrijk in de prestaties van een scherm is dat de helderheid in het grijsverloop van zwart naar het witste punt mooi evenredig verloopt. Daarnaast is de verdeling van de basiskleuren rood, groen en blauw belangrijk en als laatste kijken we naar de kleurechtheid, de helderheid en het contrast van de monitor.
In het grijsverloop is goed te zien dat de basiskleuren stabiel verlopen van volledig zwart naar honderd procent wit en dicht op elkaar liggen. Hierdoor is er geen kleurzweem waarneembaar in grijsweergaven. De gammawaarde van deze drie samen heeft een merkbare afwijking van 2,02. Dat komt door een dalende lijn van 10 tot 90 procent wit. Hierdoor is het verschil tussen deze waardes en honderd procent wit kleiner dan gewenst. De ideale waarde voor de meest toepassingen is een gamma van 2,2.

Accutest
De werktijd op de accu van de Sony VAIO Pro 13 is uitstekend: we halen een werktijd met dit model van bijna 8 uur voor gewoon Office-gebruik. De werktijd in de zware entertainmenttest zit rond de drie uur en dat is eveneens goed.

Specificaties en prestaties van de Sony VAIO Pro 13
Sony SVP1321N2
Sony SVP1321M2

 

SONY VAIO PRO 13



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify