16Maa2011

Sony introduceert nieuwe S-serie laptop voor extreem lang gebruik



Sony combineert kracht, design en mobiliteit in nieuwe VAIO S-serie
De stijlvolle laptop heeft een diameter van 13,3 inch, is 24 mm dun, weegt 1,75 kg en heeft een nieuw ‘full flat’-design gemaakt van magnesium. De brede aluminiumsteun biedt stevigheid voor de handpalmen en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. De VAIO S-serie heeft een volledig onzichtbaar scharniermechanisme en de interne lithium/polymeerbatterij levert genoeg energie om zeven uur mobiel te werken in de stamina-stand.

Daarnaast zorgt het 'Dynamic Hybrid Graphics Systems' voor het slim schakelen tussen de geïntegreerde GPU en de krachtige AMD Radeon HD 6000 Series-kaart (met 512 MB of 1 GB VRAM), afhankelijk van de uit te voeren taak. Het maakt dus niet uit of HD-video’s worden bekeken waarbij veel processorvermogen wordt verbruikt of dat er gewoon wat aantekeningen worden. De gebruiker maakt steeds gebruik van het optimale evenwicht tussen de prestaties en de levensduur van de batterij.

Extra batterij verdubbelt gebruiksduur
De accu van de VAIO S-Serie is te combineren met een tweede, optionele dunne en smalle lithium/polymeerbatterij die los van de laptop is op te laden en is toe te voegen zonder dat de interne batterij verwijderd hoeft te worden. Om deze tweede accu te plaatsen kan de laptop gewoon aan blijven staan en wordt de werkduur verhoogd tot maximaal 14 uur. Handig voor op reis, onderweg of als een stopcontact niet de buurt is.

Breedbeeld scherm voor dubbele webpagina's
Het VAIO Display Plus-scherm van 13,3 inch (33,7 cm) heeft een uitstekende helderheid, kleurcontrast en veel detail. De geavanceerde, weinig reflecterende coating van het lcd-scherm zorgt ervoor dat onder alle lichtomstandigheden te werken is door het optimale evenwicht tussen reflectieonderdrukking en behoud van de beeldhelderheid. Met een resolutie van 1366 x 768 zijn dubbele webpagina’s goed naast elkaar te bekijken.

Toetsenbord met achtergrondverlichting
Het toetsenbord van de VAIO S-Serie beschikt over achtergrondverlichting zodat zowel overdag als ’s nachts comfortabel te typen is. Verder beschikt de laptop over een omgevingslichtsensor die de helderheid van het kwalitatief hoogstaande VAIO-scherm automatisch dimt om energie te besparen wanneer er weinig licht is. De helderheid van de achtergrondverlichting van het keyboard wordt afgestemd voor optimaal gebruik.
De VAIO S-serie is ontworpen om dagelijks productief te zijn. Dankzij Fast Boot start de laptop 50 procent sneller op dan een conventionele notebook die draait op Genuine Windows 7. Verder heeft deze notebook een handige WEB-knop waarmee de gebruiker binnen enkele seconden toegang heeft tot internet. Perfect om snel nog even e-mails te checken of iets online op te zoeken.

Geïntegreerd mobiel internet
Enkele geselecteerde modellen zijn tevens uitgerust met een geïntegreerd VAIO 'everywair' 3G WWAN om onderweg verbinding te maken via een mobiele breedbandoperator met een snelheid tot 7,2 Mbps.
De bijpassende accessoires omvatten onder andere de BPSC24 externe batterij die geleverd wordt met een eigen laadadapter. En er is ook een nieuwe platte poortreplicator die kan opladen met de VAIO S, zodat de laptop te gebruiken blijft terwijl de BPSC24 batterij oplaadt.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe slanke en supermobiele notebooks uit de VAIO S-serie zijn verkrijgbaar vanaf eind maart 2011 en de consumentenadviesprijzen zijn respectievelijk:

  • VPC-SB1A9E/B: Estimated Retail Price EUR 2000,-
  • VPC-SB1X9E/B: Estimated Retail Price EUR 1100,-
  • VPC-SB1S1E/W: Estimated Retail Price EUR 1000,-


 



Tags:

Tags


Officieel agent van

Unify
Unify